Kampanje, iQualify og Nils Petter Nordskar skal arrangere Social Media Days 2012 for første gang i Oslo 7.- 8. februar. En viktig del av «Social Media Days» blir «Social Media Awards» , hvor fristen for å nominere bedrifter, organisasjoner og personer gikk ut 20. januar. En rekke priser og utmerkelser innen sosiale medier skal deles ut. I alt lanseres åtte ulike priskategorier, i tillegg til prisen «Facebook Page of The Year», som sist ble vunnet av Netcom i 2011.

Vidar Osa, leder i iQualify, forteller at det ikke mangler på konkurranse om hedersprisen «Årets sosiale medier-personlighet».

- Jeg tør ikke spå hva juryen vil velge å legge vekt på. De vil få tid til å diskutere og deretter vil de avgi sine hemmelige poeng til hver enkelt kandidat, forteller han.

Det har vært fritt frem for alle å nominere og å bli nominert til prisen.

Her er de nominerte (Twitter-profil er dyplenket i navnene):

  • Elisabeth Norheim

Kampanje og Nils Petter Nordskar signerte nylig en samarbeidsavtale som sikrer Kampanje rettighetene til kåringen Social Media Awards, samtidig som partene sammen skal utvikle arrangementet Social Media Days 2012.

- Social Media Awards er et godt konsept i flere land, blant annet i USA og Irland. Den norske versjonen har lært av de utenlandske og vi regner med at vi vi lærer mye av å gjennomføre den første norske utgaven nå i februar. Dette er en bransje som utvikler seg raskt - det vil helt sikkert bli behov for tilpasninger over tid, sier Nils Petter Nordskar, som blir juryens sekretær.

Her er antallet nominasjoner i følgende kategorier:

Facebook Page of The Year: 47 - 9 av disse er finalister fra kåringene i Trondheim, Stavanger og Bergen i oktober.

Beste totale sosiale medier-plattform: 19

Beste krisehåndtering: 18

Beste kunde-engasjement: 16

Beste aktivitet / kampanje i sosiale medier: 48

Årets sosiale medier-byrå: 8

Årets sosiale medier-personlighet: 24

Sosiale medier wild card: 24

Årets beste tweet & post: 16

Les mer om «Social Media Days»og «Social Media Awards»på Kampanje.com i ukene fremover. Her kan du lese mer om arrangementet.

Her finner du programmet til Social Media Days.