Det var TVNorge som tok en knepen seier på mandag da TV3 gikk på luften med sitt program «Hellstrøm inviterer», men i går viste TV3 muskler med «Nytt på nytt»-profilen Jon Almaas som gjest og fikk et solid overtak over konkurrenten.

- Her er det bare å gratulere Hellstrøm og TV3. Vi har riktignok troen på at «4-stjerners middag» skal slå tilbake, men det er ingen tvil om at TV3 her har funnet et godt konsept, og det unner jeg dem virkelig, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TVNorge Harald Strømme.

«Hellstrøm inviterer» på TV3 hadde 209.000 seere i går i gjennomsnitt og 13,7 prosent markedsandel blant alle seere over 12 år. På TVNorge hadde «4-stjerners middag» 162.000 seere.

- Jeg har sagt mange ganger at vi ønsker oss et sterkere TV3, og de trengte en seier nå. Når det er sagt blir dette vår sterkeste januar noensinne, og så langt er vi den eneste kommersielle gruppen som vokser, også i år. Og til tross for Hellstrøm så var vi i går nøyaktig dobbelt så store som MTG i både målgruppen 12-44 år og i det nasjonale universet. Så dette er bare hyggelig. Det er som kjent TV 2 vi er mest opptatt av å stjele seere fra, og det gjør vi, sier Strømme.