I går var TVNorge klar med premiere på Nissene over skog og hei, som nok for mange seere er den etterlengtede oppfølgeren til Espen Eckbo og Kristian Ødegårds realityparodi fra 2001, Nissene på låven.

Og helt ferske seertall fra TNS Gallups tv-meter viser at mange tv-seere tok plass foran skjermen for å få med seg starten på årets julekalender på TVNorge.

Premieren ble sett av hele 540.000 seere. Det ga en markedsandel på 55 prosent i målgruppen 12-44, noe som er årsbeste for kanalen. I tillegg ble reprisen sett av 100 000. Også nettseingen førte til at TVNorge måtte viske ut gamle rekorder.

- Vi skylder først og fremst Espen Eckbo og Kristian Ødegård en stor takk. Etter mange år med masing, både fra oss og seerne, klarte de å samle Norges humorelite og laget en fullkommen oppfølger under det som må sies å være tidenes forventningspress, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

- Vi er utrolig fornøyde med produktet, og vi må vel kunne si at julenissen kom tidlig til oss i TVNorge.

I 2001 hadde premieren på Nissene på låven 281 000 seere. Serien hadde imidlertid en utvikling som er svært uvanlig i TV-sammenheng: Seertallene økte utover i desember, og endte med et snitt på 302 000. Den gang var episoderekorden på 440 000.

- Vi er såpass edruelige at vi skjønner at interessen rundt premieren er større denne gangen, og at vi dermed ikke kan forvente den samme utviklingen i år. Samtidig har Eckbo og Ødegård en helt egen evne til å få fram karakterer som trigger TV-seerne, noe vi fikk en bekreftelse på i samtalene i de sosiale mediene i går, sier Landsverk.