I går var det premiere på den nye dramaserien «Taxi» på NRK1 og totalt var det 513.000 seere som fikk med seg åpningen. Det holdt til en markedsandel i riksuniverset (12+) på 30 prosent, viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

- Det er tall som vi er veldig godt fornøyd med. Tallene er gode i et mediemarked preget av sterk konkurranse på denne flaten med velkjent krim fra TV 2 med «Wallander» og «71º Nord» på TVNorge. I denne konkurransen er «Taxi» et helt nytt konsept, sier NRKs dramasjef Hans Rossiné til Kampanje.

Serien var den tredje mest sette på tv i går utenom nyheter etter «Jakten på kjærligheten» på TV 2 som hadde 575.000 seere og NRK1s egen «Puls» som hadde 518.000 seere.

- Det har vært god «buzz» rundt serien og vi har fått gode tilbakemeldinger fra både de yngre og de flerkulturelle seergruppene. Alt i alt er veldig godt fornøyd med mottagelsen. At aviskritikkene var litt varierte lever vi godt med, sier Rossiné.

«Taxi» er en miniserie som skal gå på NRK1 fire mandager. Rossiné sier det ikke er aktuelt å utvikle dramaserien med flere episoder.