356.000 så premieren på tredje sesong av «Tangerudbakken borettslag» på TVNorge. Det ga en markedsandel på 30,7 prosent i målgruppen 12 til 44 år.

- Dette er en meget sterk start. Vi har snakket mye om konkurransen denne tv-høsten, og den blir ikke mindre. Det er veldig gøy å se at vårt best likte tv-program feier premieren på «Vinn på minuttet» på TV 2, «Spesialenheten» på TV3, og til og med «Champions League» på Viasat 4 av banen, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen.

Den populære dokusåpen, som vant Gullruten for beste tv-øyeblikk i 2010, åpnet høyere enn begge de foregående sesongene, som hadde et snittall på henholdsvis 213.000 og 343.000. På det meste var 396.000 seere innom årets sesongpremiere.

- Serien er den desidert best likte på TVNorge. Samtidig har den i høst fått kritikk for ikke å gi et fullverdig bilde av virkeligheten og hvordan det oppleves å leve med en psykisk utviklingshemming. For oss har dette aldri vært et mål, men vi setter pris på at serien er blitt gjenstand for debatt, sier Bergestuen.

- «Tangerudbakken borettslag» er god norsk underholdning. Ikke minst er det viktig underholdning. Serien har bidratt til å sette verdier som respekt og likeverd høyt på den offentlige dagsordenen. I år går vi enda dypere inn i livene til de sju beboerne, og fortsetter å utforske den litt annerledes hverdagen i det lille borettslaget, sier Bergestuen.