«Alt for Norge» var en av TVNorges største seersuksesser i fjor med 466.000 seere i snitt. Realityprogrammet, der en rekke norskamerikanere kjemper om å vinne en fest med sine norske slektninger, mottok også prisen for beste konkurransedrevet reality under Gullruten i år.

Gårsdagens premiere med 289.000 seere ble dermed ikke helt den starten tv-kanalen hadde sett for seg.

- Vi er veldig godt fornøyd med programmet, men vi kan ikke være fornøyd med seertallene isolert sett. Samtidig er det nærmest umulig å vurdere tallene siden all tekstingen forsvant i går. «Alt for Norge» er hovedsakelig et engelskspråklig program, så vi håper på mange nye seere allerede på den tekstede reprisen klokka 22 i kveld. Vi garanterer teksting av de neste programmene, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen.

Tv-høsten er i full gang, og norskamerikanerne møtte knallhard konkurranse både fra NRK, TV 2 og TV3.

- Vi flyttet «Alt for Norge» fra torsdag til den utsatte søndagen hvor konkurransen i tidsslåtten nå er utrolig tøff. Idol gjør det som ventet knallbra, NRK har lykkes svært godt med Siffer og Norskekysten og Robinson på TV3 sparker fra seg. Denne søndagen er som 100 meter i VM, og alle stiller topptrente og skadefrie. Det blir enormt spennende framover. Vi skrur opp trykket for å vinne konkurransen om Idol-seerne. Og dessuten forventer vi mange reprise-seere, siden tekstingen også forsvant i går, sier Bergestuen.

«Idol» på TV 2 vant søndagskvelden blant de kommersielle kanalene, med 387.000 seere og en andel 22,5 prosent.

«Siffer» på NRK1 fikk 543.000 seere og en andel på 32,3 prosent, og ble dermed suverent størst.