Aftenposten har lansert flere nisjemagasiner siden oppstarten for fem år siden. Magasinet Mat fra Norge skal handle om en kulinarisk trend som brer seg ut over landet. Aftenposten Forlag vil med lanseringen av Mat fra Norge ha fem magasiner i porteføljen. De øvrige er Aftenposten Innsikt, kulturmagasinet Aftenposten K, Hyttemagasinet og Mamma.

Pia Strømstad blir redaksjonssjef i det nye magasinet. Hun har jobbet i Aftenposten Forlag i fire år, blant annet som redaksjonssjef og nettansvarlig for Mamma. Redaktør blir Per A. Borglund.

- Vi skal lage et matmagasin med et tydelig og spisset konsept, sier Borglund.

Han har vært forlagssjef i Aftenposten siden forlaget ble etablert, men skal nå vie sin tid til det nye magasinet.

- Navnet sier i grunnen alt om hva det skal handle om. Vi tar utgangspunkt i det faktum at interessen for norsk mat øker. Flere og flere forbukere etterspør det ekte, det opprinnelige, mat som ikke inneholder mystiske tilsetningsstoffer, og som gjerne er produsert i nærmiljøet. Folk valfarter til matfestivaler, og det omsettes lokalmat i kjedene for flere milliarder kroner. Fra 2008 til 2010 doblet Bondens Marked sin omsetning. Undersøkelser viser at 1,1 millioner nordmenn er interessert i lokal mat, og regjeringen har som mål at 20 prosent av matomsetningen i landets butikker skal være norske spesialiteter innen 2020, sier Borglund.

Mat fra Norge også i større grad enn de andre matbladene på markedet være et reportasjemagasin.

- Det skal inneholde mye lesestoff, som igjen skal gi inspirasjon og matlyst. Og selvsagt skal leserne også få oppskriftene og de gode tipsene. Norsk matkultur, også i et historisk perspektiv, skal vektlegges, sier Borglund, som på fritiden er lidenskapelig samler av kokebøker.

I hyllene hans står det nå over 6.500 bøker, som angivelig er den største private samlingen av kokebøker i landet.