NRK har bestemt seg for å gi etterforskningsledelsen av de voldsomme terrorangrepene i Oslo og på Utøya samtlige tv-opptak fra NRKs helikoptertur til Utøya og tilbake.

- Vi ser at opptakene våre kan være viktige bevis i Norges-historiens verste terror-sak. Opptakene kan være med på å bidra til å tidfeste hendelser, sier fungerende kringkastingssjef Per Arne Kalbakk til egne nettsider.

Da bomben gikk av i regjeringskvartalet, sendte NRK et helikopter dit. Dette helikopteret fløy deretter videre til Utøya da det kom meldinger om skyting der. Dette gjorde at NRKs helikopter var over Utøya på et tidlig tidspunkt.

- Det er ikke vanlig å utlevere upublisert materiale på denne måten, men i denne saken så synes jeg ikke avgjørelsen var særlig vanskelig. Det har ikke noen konsekvenser for journalistikken vår, og jeg kan ikke se at det bryter med vår rolle som medium, sier Kalbakk.