Turner Broadcasting Systems eier flere kanaler som tilbys i det norske betal-tv-markedet i Norge, Sverige, Danmark og Finland, deriblant CNN og Cartoon Network. I den senere tiden har Turner overtatt 100 prosent av det skandinaviske tv-selskapet Millennium Media Group (MMG) som har etablert seg med hovedsete i Sverige. Men nå er det Norge som står for tur.

Turner Broadcasting er allerede godt etablert i det norske markedet med en rekke kanaler og når ut til majoriteten av de nordiske hjem gjennom avtaler med distributører som Canal Digital, Viasat og Altibox. Turner har i mange år hatt lokal representasjon i Norge, men har nå tatt skrittet helt ut og etablert et eget kontor, der det på kort sikt skal sitte tre personer.

- Vi har fått på plass Stine Moe Engelsrud som Distribution Manager. Hun kommer nå sist fra Fox International Channels og har tidligere jobbet i mange år som Turner Broadcastings representant i Norge, og kommer før det fra Telenor. Å få en person som Stine Moe Engelsrud på plass, med hennes lange erfaring fra bransjen, har vært viktig for oss, sier administrerende direktør C.G. Andersson.

- Sammen med Stine S. Gallagher, tidligere ekstern markedskonsulent for Turner Broadcasting, som markedssjef, blir det et godt og entusiastisk team som skal ivareta det norske markedet, fortsetter Andersson.

Han vil jobbe for at distributørene selv skal fortsette å pakketere kanaler til kundene sine.

- Vi tror det er en riktig beslutning at hver enkelt distributør selv kan velge hva de vil selge til sine kunder. Ikke minst ser vi på verdensbasis en tydelig trend i retning av forholdsvis store grunnpakker til en fornuftig pris. Samtidig blir tilleggstjenester som gjør tilgjengeligheten på tv-innholdet bedre for kunden, viktigere og viktigere, sier han.

- Vi som innholdsleverandør får en viktig rolle som leverandør av innholdet til alle ”vinduene” kundene ønsker å se innholdet i. Det krever mer av oss som organisasjon og ikke minst at vi utvikler en mye tettere relasjon opp mot kundene våre. Der igjen ser man behov for en sterk lokal tilstedeværelse. Vi mener å være rustet for en spennende fremtid i Norge med vårt nyopprettede kontor.