Det er ett og et halvt år siden Martin Ingemansson tok steget fra det nå nedlagte svenske Myspace-kontoret og trådte inn i stillingen som Nordens første Facebook-sjef. Siden da har antall Facebook-ansatte i Stockholm steget fra fire til elleve stykker, og Ingemansson har i likhet med sin norske kollega Petter Høie brukt mye tid på å informere kunder om mulighetene som ligger i Facebook som markedsføringskanal.

- Facebook er et komplekst produkt, og det gjelder å forstå det fra et markedsføringsperspektiv. Det finnes bedrifter som bare er på Facebook fordi alle andre er der, men man må ha en langsiktig strategi i bunnen. Man må finne ut hvorfor bedriften skal være på Facebook, sier Ingemansson til Kampanje til Kampanje magasin.

- Kanskje kommer man frem til at dette ikke er noe man skal gjøre, og det kan være vel så smart. Man må rett og slett komme frem til hva, hvorfor og med hvem man skal leke, sier Petter Høie

- Mangel på respekt
Selv om det begynner å bli langt mellom bedrifter som ikke er på Facebook, er det langt fra alle som bruker Facebook som en betalt markedsføringskanal. Ingemansson tror de fleste vil finne ut at det er vanskelig å få fullt utbytte av plattformen dersom man kun benytter seg av de kostnadsfrie mulighetene.

- Det er mange som tenker på den måten, men det er én av tusen som lykkes med det. I hvert fall om man ikke bryter reglene, og da kan siden bli stengt. Vi har ganske strenge retningslinjer og regler for hva man kan gjøre og ikke gjøre, sier han.

- Det ligger enormt med muligheter i Facebook-plattformen. Det er markedsførerne selv som gjerne ødelegger det over tid – ved å spekulere i disse mulighetene. Det er derfor vi har retningslinjene, for å beskytte plattformen slik at brukerne blir der. De er ikke der for moro skyld. Jeg mener det er mangel på respekt dersom man ikke leser disse og følger dem, sier Høie.

LES HELE ARTIKKELEN I KAMPANJE MAGASIN.

Ikke abonnent? Her kan du bestille abonnement!

Har du iPad eller annet lesebrett? Her kan du lese magasinet digitalt på brett, mac og pc.

Dette finner du mer om i Kampanje magasin:

 • Temasaken: Norges mest ettersøkte.Hodejegere kappes om å finne de beste digitale hodene til næringslivet.
 • Portrettet: Rolv Erik Ryssdal - Imagebyggeren.
 • Anders Brennas analyse: Journalistikkens ansikt
 • Kampanjelunsjen: Vi møter Bjørn Maaseide
 • Råder bedrifter til å droppe logo på Twitter
 • Facebook-sjef: - Få lykkes uten å bruke penger
 • Trendforskning: Nå kommer generasjon y. Er kritisk og krevende.
 • Et liv i sus og brus: Merkevaren Coca-Cola er 125 år
 • Merkevaren: Vi presenterer Hennig-Olsen
 • Hard kamp om oppmerksomhet. Reportasje om reklame og markedsføring i Mexico.
 • Kampanje-kommenatorene: Hans Mathias Thjømøe, Tom Egeland, Kristine Moody, Nils Petter Nordskar, Heidi Lunde, Jon Håtun og mange flere.
 • Reklamebørsen: Vi tester tv-reklame. Vinneren gjør stor suksess i frysedisken.
 • Var Don Draper en dame? Les om Mad Mens forhold til reklamehistorien.
 • Kampanjeskolen: Opplevelseskommunikasjon: Folk vil føle i fjære.
 • Markedsrett: Varsko ved jobbskifte.
 • Andedammen: Se alle bildene av folk på bransjefesten. Her finner du hundrevis av kjente og ukjente kolleger i din bransje.

Les mer om siste utgave her.