Ingrid Erøy Fagervik er kåret til årets kvinnelige gründer av kvinnemagasinet Henne. Erøy Fagervik får orisen for oppstarten av hennes firma Blafre AS. Prisen, som heter «Startknappen», ble delt ut av handels- og næringsminister Trond Giske på bladet Hennes innovasjonsseminar på Ballroom i Oslo. V

– Jeg er glad og takknemlig. Dette er første gang vi får denne typen formell anerkjennelse, og etter så mye hardt arbeid og et økonomisk resultat vi er stolte av, så varmer det virkelig. Jeg tror dette vil få positive ringvirkninger, ikke minst i forhold til merkevarebyggingen vår, sier Ingrid Erøy Fagervik.

Da Fagervik var i foreldrepermisjon fra jobben som nyhetsanker i TVNorge i 2006 begynte hun å leke med Adobe Illustrator. Resultatet ble en bunke kort med prinsesser og engler i naivistisk strek. Ingrid har videreutviklet merkevaren og tilbyr nå papirvarer, matbokser, drikkeflasker, termoser, sengetøy og tekstiler – alt i sin unike retrodesign. Produktene er på plass i butikker over hele Norge og i Europa.

Omsetningen i 2010 var på i underkant av åtte millioner kroner og resultatet nær to millioner.

– Ingenting er umulig, og vi er i ferd med å finne løsninger som skaper vekst også på nye markeder. For første gang har vi nå flere butikker i utlandet enn i Norge. Dette har vi klart uten lån eller noen form for økonomisk støtte, så derfor er jeg ekstra stolt av Hennes tildeling, sier Ingrid.

Juryen bestod av Hilde Midthjell (Dermanor-gründer og hovedaksjonær i Dale of Norway), Mille-Marie Treschow (eneeier i Treschow-Fritzøe AS), Stine Åsland (fjorårets vinner/Telemarksrøra AS), John G. Bernander (administrerende direktør i NHO), Ellen Dokk Holm (DnB NOR) og Ellen Arnstad (forlagsredaktør i Aller Media).

- Ingrid Erøy Fagervik har med sitt firma Blafre AS skapt et foretak tuftet på en unik idé til rett tid. Det som for få år siden var en lek med streker på en datamaskin, er blitt til et stadig voksende firma med solid overskudd. Ingrid har jobbet profesjonelt mot distributører i Norge og Europa, og har nå en solid plattform for videre vekst