Den bosniske journalisten Mirsad Fazlic tar avstand fra en NRK Brennpunkt-dokumentar hvor han selv har medvirket. I dokumentaren «Byen som kunne ofres» om massakren i Srebrenica blir den undersøkende journalisten fra Sarajevo brukt som hovedkilde av den norske regissøren Ola Flyum i NRK Brennpunkt, men allerede for ett år siden protesterte Fazlic mot retningen dokumentaren hadd fått.

Fazlic frykter også for egen sikkerhet.

- Man kan ikke bruke påstått muslimsk aggresjon og den politiske hestehandelen til å unnskylde eller underslå at 7.000 mennesker, mange av dem kvinner og barn, ble massakrert av seberne på syv dager. Det er et ubestridelig faktum, fastslått av krigsforbrytertribunalet i Haag, at dette var et folkemord. Dette kommer ikke godt nok frem, og jeg tok det opp med Flyum i en e-post i fjor vår, sier Fazlic til Aftenposten.

NRK Brennpunkt-redaktør Vibeke Haug er redaksjoneklt ansvarlig for den innkjøpte dokumentaren som er produsert av Fenrisfilm. Hun sier NRK ikke har hørt noe om kritikken fra Fazlic.

- VI har ikke hørt om at Fazlic tar avstand fra programmet, og det ville vi selvsagt hørt om dersom dette var tilfelle, sier Haug.