Artikkelen blir oppdatert!

- Jeg snakket med Jan Ove i Kaizers Orchestra i stad og han holdt på å le seg ihjel. De er vant til å få det som de vil og nå er vi også det, sa byrået Anorak etter å ha mottatt Folkets pris under Gulltaggen i kveld.

Årets storvinnere i Gulltaggen er Anorak og kunden Kaizers Orchestra.

Anorak tar med seg fem priser hjem fra Gulltaggen: beste kommunikasjonsstrategi, beste kampanje stor, Nordic Challenge, Folkets Pris og den gjeveste prisen av dem alle; Årets Gulltagg.

HER FINNER DU DEN KOMPLETTE VINNERLISTEN

Juryen sier dette:

- Kampanjen, som delte ut notearkene fra den ikke enda lanserte låta ”Hjerteknuser” inviterte musikere og band til å lage sin egen versjon og publisere den på NRK Urørt - før de hadde hørt originalversjonen. En løsning som spiller utmerket på blandingen mellom det digitale og det ikke digitale, som har skapt en entusiasme og oppmerksomhet både blant musikere, fans og statskanalen NRK P3. Suksessen er et faktum med tidenes mestselgende singel for orkesteret.

Litago og byrået Dist/Jimmy Royal hentet fire gull for tre ulike løsninger: Beste Spill, Beste Relasjon, Beste Håndverk og Årets Sølvtagg.

- Her ligger det en gjennomtenkt strategi bak en rekke lanseringer hvor friske aktiviteter og konkurranser inviterer kundene til å delta og ha det gøy på alt fra nettsider, mobiler, iPad-er og Facebook. Helhetlig er dette et imponerende stykke arbeid med mange vinnerjobber i seg. En suksess er det derfor også at strategien viser seg og gi avkastning for Litago som har opplevd nye salgsrekorder de siste årene, sier juryen.

Freia ble kåret til årets annonsør og ble berømmet av juryen for en langsiktig strategi om å være en helårsmerkevare på nett. Et vågalt valg når de første løsningene kom på nett i 2006, men som har skapt en rekke grensesprengende, suksessrike og premierte løsninger de siste årene.

LES OGSÅ: Her er Gulltaggen-vinnerne