- Jeg tror NRK har tenkt litt for internt med disse programmemne - at der ser fikst ut med et program for film, litteratur, kunst og musikk, sier medieforsker Gunn Enli ved Universitetet i Oslo til Dagbladet. Hun mener programmene ikke står ut som en stolpe, men flyter rundt i sendeflata.

En oversikt Dagbladet har satt sammen viser at programmene i «Kulturstripa» på NRK2 ikke har klart å heve seertallene betraktelig fra i fjor høst. «Bokprogrammet» har i snitt mistet 10.000 seere og «Nasjonalgalleriet» 2.000 seere. «Lydverket» har i snitt økt med 9.000 seere, men var i februar så langt nede som 28.000 seere.

- Det er krise, sier Enli.

Ingen av programmene har et snittall over 60.000 seere.

- Målgruppa er kulturinteresserte mennesker, og vi kan aldri få «Skavlan»-oppslutning på kulturprogrammer på NRK2. Tallene vsier endringer i seermønsteret, og seertallene er fire ganger høyere om man tar med reprisene og nett-tv, sier kulturredaktør i NRK, Hege Duckert til Dagbladet.