TVNorge har satt seg et hårete mål om å bli norgesmester i humor, og i går kom satsingen ordentlig i gang med tre tv-premierer.

Best ut kom «Bingobanden» med 350.000 seere. Deretter kom kjendis-grillingen «Roast» med Thomas Gjertsen med 276.000 seere. «Total Blackout» trakk 244.000 seere.

Les også:

Tøffere start for TVNorge-kjendiser

TVNorge-familien fikk en total seerandel på 23,2 prosent på gruppenivå i målgruppen 12 til 44 år. TVNorge alene fikk en andel på 15,9 prosent i samme målgruppe. Det er årsbeste for TVNorge-familien.

- Vi leverer vårt sterkeste resultat på gruppenivå siden september i fjor, og som gruppe slår vi både NRK, TV 2 og MTG i målgruppen. Det er ekstra morsomt at det er nye humorsatsinger som gjør utslaget, sier Strømme.

Spesielt fornøyd er Strømme med at TVNorge lykkes med tre helt ferske konsepter.

- TVNorge har som ambisjon å være den beste og mest nyskapende norske underholdningskanalen. I stedet for bare å stole på velkjente travere, har vi valgt å satse stort på nye konsepter. Heldigvis lykkes vi nå. Men det er heller ikke helt tilfeldig, sier Strømme, og peker på at alle konseptene har hatt suksess i utlandet.

- Vi har tilpasset oss det norske markedet, og har usedvanlig flinke programfolk i huset. De sørger for høy kvalitet i programleveransene. I tillegg har vi knyttet til oss noen av de sterkeste humornavnene i Norge. Tallene kan tyde på at dette har vært viktige og riktige grep, sier Strømme.

Han er også fornøyd med tilbakemeldingene kanalen har fått i sosiale medier.

- Å være TVNorge-sjef i går, var gøy. I løpet av en time fikk vi 17 000 tilhengere på Bingobandens Facebook-side, og meldingene strømmet inn også på Twitter. Jeg har aldri sett så mange positive tilbakemeldinger på én kveld, sier Strømme.