Det er ikke nytt at de store byrånettverkene sliter i det skandinaviske markedet. I et ekslusivt intervju i Kampanje magasin snakker toppsjef Sir Martin Sorrell i WPP om hvorfor det er så vanskelig å etablere seg her. For han innrømmer at Skandinavia alltid har vært et vanskelig marked.

- Skandinavia har vært en kirkegård for de fleste byrånettverk i den konteksten at de fleste nettverk har hatt problemer der. Det kan også ha å gjøre med at dere har en aversjon mot å jobbe i multinasjonale selskaper. At dere i stedet ønsker å jobbe i nasjonale virksomheter. Det kan også ha vært slik at nettverkene ikke har prøvd hardt nok eller at de ikke har klart å rekruttere de rette menneskene. Det er mange mulige forklaringer, men det er interessant at alle nettverkene har hatt problemer i Skandinavia, men det er også viktig for oss å lykkes der, sier Sorrell i Kampanje magasin.

Det siste eksempelet på at internasjonale byråkjeder har måttet gi opp i Norge, var da TBWA i forrige uke ble kjøpt opp av designbyrået Frank. Tidligere har byrånavn som Leo Burnett, Grey forsvunnet, Saatchi er nærmest usynlig og byråer som BBDO og DDB har slitt.

Les det åtte sider lange intervjuet med Sorrell i nye Kampanje magasin, som er ute hos abonnentene i disse dager.

Ikke abonnent? Les mer om abonnement på Kampanje magasin her.

Nye Kampanje magasin inneholder også dette:

 • 10 sider om Årets Markedsfører
  Les om hva DnB Nor har gjort, jurybegrunnelser, og hva du kan lære av årets vinner og finalister
 • Portrett av sinnablogger Linnéa Myhre
  Bli kjent med den sinte unge damen med den populære bloggen
 • Sak om Gullblyanten 2010
  Les hva flere byråledere Kampanje har snakket med, mener om de nye kategoriene
 • Merkevaren: Les om historien bak merkevaren Flytoget
 • Reklamebørsen: Les om måling av fem utendørsannonser
 • Kommentar: Hans Mathias Thjømøe om sponsing som undervurdert kommunikasjonsmedium
 • Kommentar: Nils Petter Nordskar om hvilke krav som stilles til dagens reklamebyråer
 • Kommentar: Geir A. Skomsøy skriver om hvorfor han ikke tror på «Kommunikasjonshus»
 • Bilder fra bransjesamlinger: Mediaforums mediedag, Gullfisken, Pustehullet og «Den Gylne Hane».