Mediepress Norge satser stort i lokal-tv-markedet med sitt nettverk av TV8-kanaler. Med et mål om å forynge lokal-tv, skal de klare det andre ikke har gjort tidligere; å drive lønnsomt. Daglig leder er Tønnes Stenersen og han kaller satsingen frisk.

- Dette er en frisk satsing på lokal-tv. Vi har i gang TV8 Romerike, Follo, Asker og Bærum og Sunnmøre og har også startet oppp TV8 Buskerud, sier Stenersen til Kampanje.

Mediepress eier også KlemFM og 50 prosent av produksjonsselskapet Glefs som blant annet produserer tv-programmene «Skiguiden» med Lars Bull, reisemagasinene «Barn på Tur», «Fri» og «Luksusfri» hvor Pia Haraldsen er programleder. 

Nå er det også klart for en ny tv-produksjon i TV8-nettverket.

TV8 skal produsere Norges første vinprogram som iføkge kanalen skal lage et uhøytidelig og banebrytende, men lærerikt og seerverdig program.

Programleder blir tidligere vinimportør, forfattter og Årets fotofjes i 1986 og Miss Universe 1989, Trude Helén Hole, som i hvert program har med seg tre gjester: to mat/vin entusiaster og en norsk musiker som sørger for at vinen får sine naturlige følgesvenner med på tur; mat og ikke minst musikk. Hole er også tidligere kjent som deltager i en tidligere utgave av «Robinsonekspedisjonen».

- TV8 skal produsere Norges første vinprogram og det heter «Norske Vingleder». Det blir en serie på seks programmer om reise, vin, mat og musikk, og med hyggelige gjester, sier Hole til Kampanje.

Gjester er blant annet Idar Vollvik, Jan Vardøen, Sigurd Woongraven/Satyricon, Lars Bohinen, May Liss Myrvang, Gaute Ormåsen, Moi, Torgrim Holte og Jørgen S. Langhelle.

- At interessen for vin er stor i Norge, er udiskutabel - vi er det folkeslaget i verden som leser mest om vin. TV8 mener det er naturlig at vin får sin plass på tv og ser det som vesentlig at programmet er lærerikt i tillegg til å være god underholdning. TV8 ønsker å formidle vinprodusentenes visjon og lidenskap, noe om produksjonsmetoder, drue- og stilarter og særegenheter for områdene vi besøker, heter det i en melding.

Tv-produksjonen begynner i mars, og programmet sendes mai/juni 2011.