Den danske tabloidavisen Ekstra Bladet, som er langt mer tabloid enn VG og Dagbladet, har i mange år gledet og forarget sine lesere med halv- og helnakne damer på side 9 i avisen. Men på Apples lesebrett iPad og mobiltelefon iPhone har avisene og damene møtt veggen. For den amerikanske giganten har stilt ufravikelige krav om at puppedamene skal vekk før de godkjenner den digitale utgaven av løssalgsavisen

Men i natt ble det klart at den amerikanske giganten tilltater den danske tabloidavisen å publisere bilder av de ytterst lettkledde «side 9-pigen» på plattformene IPad og iPhone.

- Nå er vi glade over at våre lesere kan få avisen på alle plattformer, det være seg papir, mobiltelefon eller iPad, sier redaktør Poul Madsen til sin egen avis.

Under tittelen «Apple giver sig: Side 9-pigen flytter ind på iPad» jubler redaktøren over at det amerikanske selskapet har ombestemt seg.

«Må Side 9-pigerne 'vise bryster' på din iPad? På din iPhone eller iPod Touch? Nix, no og nej har amerikanske Apple i flere måneder svaret, når Ekstra Bladet har forsøgt at få avisen - med Side 9-pigerne - godkendt som en såkaldt app. Men i nat lod Apple så paraderne falde og lukkede Side 9-pigerne ind. Og allerede nu kan du - gratis - hente programmet og få de første fire dages avis gratis.»

Striden mellom Apple og Ekstra Bladet har pågått lenge. Ekstra Bladet hisset seg enda mer opp da Apple ga grønt lys for for pupper i applikasjonene til to storaviser, tyske Bild og britiske The Sun.

- Du må nesten være ansatt i Apple for å forstå logikken, sier Madsen.

«Lines numse (rumpe) er for fræk for Apple». Slik lød tittelen på Ekstra Bladets egen artikkel om at Apple har satt foten ned for halvnakne og nakne damer.

På lederplass kalte avisen Apples krav uhørt og beskrev det som «et historisk brudd på den grunnlovsfestede danske tradisjonen for pressefrihet».

Sjefredaktør Poul Madsens leder bar tittelen «Hysterisk amerikansk angst for numser».

- Amerikansk kultur dominerer våre liv: Coca-Cola, Hollywood, burgere, Disney ... You name it, som de sier over there. Mediene har vært et unntak – takket være våre merkelige språk. Men nå vil amerikanerne også bestemme hva vi skal utgi på dansk – i Danmark, tordnet sjefredaktøren.

Også i Norge har manneblader vært opptatt av samme sak - uten at temperaturen har nådd de samme høyder som i vårt naboland i sør. Tidlig i januar ble det klart at Apple godkjente iPad-utgaven til Mann, som utgis av Egmont Hjemmet Mortensen.

- Det er gledelig at Steve Jobs og Apple har sluppet Tone Damli Aaberge, Rachel Nordtømme og Isabella Martinsen gjennom nåløyet, sa Mann-redaktør Knut Christian Moeng til Kampanje.