Premieren på «Ikke gjør dette hjemme» ble NRK mest sette underholdningsprogram forrige uke. Programmet ble sett av hele 721.000 seere på NRK1 sist torsag og det betydde at 45,8 prosent av alle som så på tv på det aktuelle tidspunktet fulgte med programlederne Rune Nilson og Per Olav Alvestad.

- Dette er fantastiske tall, og mer enn vi hadde våget å tro på forhånd. Vi er dypt rørt og svært takknemlige, jubler prosjektleder Njord Røv.

Programmet der kjemi og fysikk vises på en helt ny måte gikk dermed helt topps over sesongpremierene så langt i år. På de neste plassene kom «Kjendisbarnevakten» (647.000), «Jordmødrene» (591.000) og «Koselig med peis» (583.000) og dermed har allmennkringkasteren på Marienlyst fått en sterk start på det nye tv-året med sine nye satsinger.

- Julen er tradisjonelt sett en god tid for oss med mange seere, og de ønsker vi selvfølgelig å ta vare på utover i januar. De mørke månedene er tradisjonelt den tiden folk ser mest på tv og da er det viktig for oss å ha et godt tilbud, sier tv-sjef i NRK, Arne Helsingen, til VG.

Eneste tv-premiere på de kommersielle tv-kanalene som markerte seg i forrige uke var «Svendsen om Hansen» på TV 2 med programlederne Truls Svendsen og Solveig Kloppen. TV 2s nysatsing samlet 450.000 seere.