Hans Bollandsås (29) fra Melhus vant TV 2s artistkonkurranse «X Factor». I finalen slo Hans Bollandås den andre finalisten Atle Pettersen (21). Først sang de to tre sanger hver i den ordinære programdelen, og den var det 668.000 seere som fikk med seg. Under resultatsendingen toppet seertallene seg. Selve den dramatiske kåringen ble sett av hele 943.000 seere. Det ga TV 2 en markedsandel på 48,1 prosent.

Ifjor hadde resultatsendingen under finalen 898.000 seere og en markedsandel på 47,2 prosent.

- Vi er veldig fornøyde med seertallene på finalen. Vi er så glade for å ha skapt noe som engasjerer og berører folk, sier prosjektleder for «X Factor», Rolf Wenell.

Snittet for hele «X Factor»-sesongen endte dermed på 596.000 seere og en andel på 33,9 prosent, viser tall fra TNS Gallups tv-meter. Snittet for fjorårets «X Factor» var på 563.000 seere og andel 31,6 prosent.

- Vi er takknemlige for å ha jobbet med en sånn herlig jury og programledere denne høsten, og ikke minst: fantastiske artister, sier Wenell.