- Endelig kan vi bekrefte at Fox International Channels lanserer Fox Crime også I Norge. Kanalen er skreddersydd for det norske marked, og jeg ganske sikker på at krim-elskere I Norge blir glade for endelig å få en egen kanal kun med krim og spenning. Det er en sjanger om har bred appell og det finnes idag ingen tilsvarende kanaler her. Dette er faktisk den første Fox-underholdningskanalen vi lanserer I Norden og Norge er først ute, sier den nye administrerende direktøren i Fox International Nordic and Baltic, Åse Ytreland, til Kampanje.

Den nye kanalen Fox Crime vil komme på lufta i løpet første kvartal 2011. En av spydspissene i lanseringen blir den amerikanske serien «The Walking Dead».

- Vi kommer tilbake med et større programslipp neste år, men at vi er veldig stolte over å kunne i tøff konk allerede nå slippe nyhetene til at vi har sikret oss rettighetene til «The walking dead». Serien er en av de største hit'ene i USA de siste ukene, men vi kommer til å væøre først ut med flere andre spennende serier fra kategorien godt blannet med gamle klassikere, sier markedsdirektør Martin Aarestrup som også kan fortelle at Fox Crime vil vurdere nordiske krimserier.

Bak slagordet «We entertain people» satser det amerikanske tv-konsernet Fox dermed tyngre på det norske og nordiske tv-markedet. Ny toppsjef er hentet inn fra Disney-systemet, selskapet har fått nytt, nordisk hovedkontor i Oslo og gått fra en til åtte ansatte på kort tid. Totalt i Norden og Baltikum jobber det nå rundt 20 personer i Fox International Channels.

I siste Kampanje magasin kan du lese mer om satsingen til Fox og hvilke tanker det Rupert Murdoch-eide tv-konsernet har for Norge og Norden.

- Norden er en sterk region for oss. Vi har et innhold som passer veldig godt til det nordiske markedet og har fått en bred distribusjon for våre National Geographic kanaler. Nå vil vi jobbe for å forsterke våre varemerker nasjonalt og få nye annonsører. Vi skal gjøre mer marketing og pr fremover, sier Ytreland til Kampanje Magasin.

Rupert Murdoch og Fox er allerede til stede i det nordiske markedet med fire natur- og dokumentarkanaler fra National Geographic, som Fox eier i fellesskap med National Geopgraphic-organisasjonen. NatGeo er i disse dager i gang med å sende sin dyreste tv-produksjon noensinne med dyreserien "The Great Migrations". .

- Hvordan er det å jobbe for Murdoch og i Fox-systemet?

- Det er veldig stor takhøyde i Fox og åpent for alle å komme med forslag. Kan vi vise at vi kan lykkes, får vi lov. Fox er et selskap som virkelig verdsetter lokal ekspertise. Vi har en utrolig backing i Fox-systemet, sier Åse Ytreland til Kampanje Magasin.

Les hele saken i siste Kampanje magasin. Ikke abonnent? Les mer her. For å bli abonnent på den digitale versjonen av Kampanje magasin, les mer her.

Fox International eier og driver over 100 tv-kanaler globalt.