Flytoget og JCDecaux har gått inn på en ny femårsavtale. Dermed kan toppsjef i JCDecaux Øyvind Markussen puste lettet ut etter å ha hatt denne konsesjonen de siste åtte årene.

Avtalen gir utendørsselskapet JCDecaux retten til fortsatt å selge reklame i de digitale sendingene på Flytoget samt vise reklame på perronger og terminaler på Oslo S, Lillestrøm og Oslo Lufthavn.

- Dette er veldig, veldig, bra, sier administrerende direktør i JCDecaux , Øyvind Markussen, til Kampanje.

En av fire storkontrakter
Kontrakten er en av de største i markedet for flyplassreklame. Et marked utendørsselskapet anslår å ligge på rundt 100 millioner kroner årlig i rekameomsetning. Her kjemper konkurrentene JCDecaux og Clear Channel om de reisendes oppmerksomhet, og med den nye Flytoget-avtalen signert har Markussen sikret seg i hvertfall 20 millioner kroner.

- Det er en stor kontrakt, og den sikrer oss forutsigbarhet og kontiniutet. Men vi må også gire om. I løpet av perioden vi har vært gjennom har vi tredoblet omsetningen på denne kontrakten og vi har lovet en pen omsetningsvekst også for denne femårsperioden. Så her må vi produktutvikle, sier Markussen.

JCDecaux og Markussen mener selv at de med den nye avtalen befester sin posisjon som landets største operatør av flyplassrelatert reklame. Markussen sitter i tillegg på en reklamekonsesjon med Avinor som omfatter syv av landets største flyplasser utenom landets hovedflyplass som konkurrenten Clear Channel sitter med. Dette er de tre største kontraktene i flyplassmarkedet i dag.

Skulle gjerne hatt Gardermoen
- Så da mangler dere bare Gardermoen?

- Vi skal ikke underslå at vi gjerne skulle hatt Gardermoen. Men i tillegg til Flytoget har vi altså avtalen med Avinor om de syv største flyplassen utenom Gardermoen. Vi dekker norske reisende veldig godt og lever godt uten Gardermoen, og skulle det være behov så har vi avtaler med flere internasjonale flyplasser gjennom JCDecaux internasjonalt, sier Markussen.

Markussen mener samarbeidet med Flytoget har utviklet seg til et nasjonalt og internasjonalt referanseprosjekt for skjermbasert informasjon og reklame.

- Vi ser på Flytoget som en spennende arena å utvikle videre og ønsker å gi publikum en positiv reiseopplevelse, også via det kommersielle innholdet, sier Markussen.

Flytoget fornøyd
Markeds -og kommunikasjonssjef i Flytoget, Lena Angela Nesteby, sier selskapet er fornøyd over å kunne inngå en ny avtale med JCDecaux etter at de avholdt sin anbudskonkurranse.

- Den nye avtalen vil gi Flytoget og Jernbaneverket større forutsigbarhet i inntektene fra reklamesalget. JCDecaux presenterte et tilbud som sammenfaller med de kravene og ønskene begge parter har for et slikt samarbeid. All reklame i Flytogets kanaler skal gjøres på en måte som understreker Flytogstandarden. Vi ønsker JCDecaux lykke til med salget og vi ønsker våre annonsører lykke til med profileringen i en av Norges sterkeste kanaler, sier Nesteby.

Det franskeide utendsørselskapet JCDecaux omsatte for 282 millioner kroner i 2009 og satt igjen med et overskudd før skatt på 48,5 millioner kroner. Selskapet har de siste årene drevet markedet for utendørs sammen med hovedkonkurrenten Clear Channel.