Veien til iPod og iPhone går trolig ikke helt smertefritt for norske manneblader. Apples retningslinjer stiller strenge krav til fravær av naken hud, og det er spesielt seksuelle bilder av lett- og avkledde kvinner som er lite velkomne på plattformene. Det betyr at norske manneblader trolig må frem med saksa og sladden før de kan lansere egne applikasjoner eller utgaver i Apples app store.

Les mer:

Apple kan gjøre norske manneblader puppeløse

Les også:

Dansk avis raser mot Apple-sensur av nakne damer

Alfa, som kom med første utgave 1. oktober, er blant titlene som trolig vil måtte komme til å klippe mest med tanke på en iPad-lansering. En uoffisiell telling viser at bladet i første utgave har 44 brystvorter på trykk, og i underkant av ti kjønnsorgan. Det glir trolig ikke rett forbi Apples sensur.

- I verste fall får vi lansere en sladdet variant på iPad, hvis det er det som må til. Jeg er altfor løsningsorientert til å ikke forholde meg til giganter som Apple. Når det er sagt er jeg enig med Alexander Øysta i at det er prinsipielt problematisk at andre skal komme inn og redigere vårt produkt. Igjen, det blir nok litt opp til Allers offisielle holdning på dette, sier Alfa-redaktør Magnus Rønningen til Kampanje.

Alfa eies av Aller Media, og Rønningen forteller at Alfa vil seile på ryggen til Aller med tanke på eventuelle satsinger på iPad og iPhone.

- Men jeg ser at Playboy er godkjent, og vi har tenkt til å ligge på samme linje som dem kvalitetsmessig, så da går det vel greit.

- Det er kanskje ikke fullt så enkelt for et nyetablert norsk manneblad å bli vurdert av Apple på lik linje med Playboy?

- Alle har vært negative til alt vi har holdt på med hele veien. Så la meg parafrasere Gro Harlem Brundtland og si: De sa Alfa ikke kunne gjøre det, så vi gjorde det.