Det pågår en intens kamp om Premier Leauge-kundene for tiden etter at TV 2 før sommeren sikret seg rettigheten til den engelske toppfotballen og dermed retten til å vise stjerner som Manchester Citys Carlos Tevez (bildet). For alle de store tv-distrbutørene som Canal Digital, Get, RiksTV og Viasat selger nå Premier League-produktet og markedsfører dette produktet tungt i store reklamekampanjer.

Det gjør også bredbåndsaktøren Lyse i tillegg til at TV 2 selger Premier League-kanalene sine på sin egen internettplattform gjennom TV 2 Sumo. Prisene for Premier League ligger på rundt 200 kroner hos de fleste tilbyderne, med Lyses tv-portal Altibox som den så langt rimeligste tilbyderen med en pris på 179 kroner.

Nå kan imidlertid kampen om kundene bli enda hardere. For i en helt ny salgskampanje går bredbåndstilbyderen NextGentTel tungt inn sponser TV 2-produktet TV 2 Sumo og Premier League med halv prisen. NextGenTel har sikret seg retten til å selge Premiere League på internett gjennom TV 2s nett-tv-produkt TV 2 Sumo.

- Skillet mellom web-tv og vanlig tv viskes ut. TV 2 og bredbåndsselskapet NextGenTel samarbeider for å øke attraktiviteten til TV 2 Sumo som er TV 2s web-tv. NextGenTel spanderer halve prisen på de ulike TV 2 Sumo-abonnementene i ett år, for alle som har eller bestiller bredbåndsabonnement fra NextGenTel. Tiden er inne for å se på web-tv som vanlig TV, sier Morten Ågnes, direktør for marked og informasjon i NextGenTel.

- Dumper ikke prisen
Ågnes mener samarbeidet mellom NextGenTel og TV 2 Sumo skaper en mulighet for ytterligere vekst for både NextGenTel og for TV 2 Sumo.

- Dumper dere ikke med dette prisen på Premier League?

- Nei, vi gjør ikke det. Vi ser på web-tv som et supplement til vanlig tv og vi synes det er et interessant og fleksibelt produkt som vi subsidierer til halve prisen. Det er det NextGenTel som gjør og vi gjør det for å premiere de som ønsker å ha bredbånd hos oss. Det gjelder både eksisterende og nye kunder. Premier League er en bonus opp i dette, sier Morten Ågnes, direktør for marked og informasjon i NextGenTel til Kampanje.

Som internett-tilbyder har NextGenTel rundt 200.000 kunder. Det gjør NextGenTel til den største aktøren på markedet. På IPTV er selskapet fortsatt som små å regne med sine rundt 5.000 kunder. Premier Leaguie-tilbudet gjelder dermed kun nett-tv og ikke bredbånds-tv. Den rettigheten er det Lyse som sitter på.

- Denne rettigheten er ikke tilgjengelig på IPTV for oss, sier Ågnes.

- Drar dere i gang en priskrig nå?

- Nei, det tror vi ikke.

- Hvilke forventningner har dere til kampanjen?

- Det tror jeg vi skal vi holde for oss selv, sier han.

- Enkel avtale
TV 2 sier dette er en kampanje som NextGenTel står for. De siste månedene har TV 2 solgt Premier League-produktet sitt til nær samtlige tv-tilbydere i markedet, det være seg Canal Digital, Get, Viasat, RiksTV og Lyse,

- Avtalen vi har inngått med NextGenTel er veldig enkel. De ønsker å knytte bredbånd opp mot innhold, så alle som kjøper nytt bredbånd med binding i 12 måneder, eller binder eksisterende bredbåndsavtale i 12 måneder hos NGT, tilbys mulighet til å kjøpe et abonnement på TV 2 Sumo til halv pris. NGT tar kostnaden for 50 prosent av abonnementet og spanderer derfor dette på sine kunder. Med andre ord, TV 2 øker abonnementsmassen på TV 2 Sumo og tjener det samme som om vi hadde solgt et vanlig abonnement, men inntekten fordeles mellom abonnenten og NGT, sier salgssjef for brukerinntekter i TV 2, Børge S. Nielsen, til Kampanje.

TV 2 sier videre at de er åpne for å diskutere dette også med andre bredbåndsleverandører.

- Telenor eller andre er selvsagt hjertelig velkomne til å diskutere nye løsninger i ft bredbånd og TV 2 Sumo, sier Nilsen.

TV 2 har over flere år utviklet TV 2 Sumo til å bli et bredt tv-produkt som i tillegg til egne tv-kanaler også har egenprodusert innhold og serier.

- Bruken av web-tv både globalt og her i Norge har vokst kraftig i flere år, og innholdet og kvalitet er i enorm utvikling. Tiden er inne for å se på web-tv som et nærmest fullverdig tv-tilbud i forhold til det tradisjonelle tv-produktet, sier Morten Ågnes i NextGentel.