Dustin er Sveriges ledende nettforhandler innen IT- og elektronikk. For ett år siden åpnet selskapet nettbutikk i Norge, og med en langsiktig målsetning om å bli blant landets største aktører, kaster Dustin seg nå ut på dansegulvet som sponsor av «Skal vi danse» på TV 2.

- Det er to grunner til at vi valgte «Skal vi danse». For det første har vi erfaringer fra å sponse «Let's Dance», som er den svenske versjonen av programmet. For det andre er det et av de største formatene som finnes i Norge. Vi har lett etter store og brede program sin kan knyttes til Dustin. Vi føler at dette passer ganske godt til oss, sier markedsdirektør i Dustin, Stefan von Stein, til Kampanje.

VM ga mersmak
I sommer var svenske Dustin en av fire sponsorer av TV 2s sendinger fra fotball-VM i Sør-Afrika.

- Vi er fornøyde med det sponsoratet. Vi har en langsiktig strategi, men allerede nå har vi sett at kjennskapen Dustin og nettrafikken har økt, sier von Stein.

- Hele tanken er å satse stort i Norge ved å gå inn og bygge merkevaret vårt. Vi vil fortsette med tv-reklame om noen måneder. Sponsing er et effektivt medie å jobbe med, men vi kommer også til å jobbe mye med katalogen vår. Kombinert med tv-reklame gir det en ganske god miks.

Totalt utgjør dette en stor investering for Dustin på det norske markedet. Dustin øker budsjettet for sponsing og tv-reklame fra 5 til 50 millioner svenske kroner i Skandinavia.

Vil bli ledende
Målet er å bli ledende i de nordiske landene innen tre år.

- Det har gått ganske bra i Norge så langt. Vi fikk en ganske kjapp start. Det virket som det allerede fantes en viss kjennskap til Dustin allerede, sier von Stein.

Dustin sponser også Idol i Sverige, og sitter ifølge Dustin selv i forhandlinger om å sponse et av Danmarks mest populære tv-program.