I sitt siste innlegg på Kampanje forsøker psykolog Kristin Spitznogle å avfeie meg som en radikalfeminist med snerpete aversjoner mot lakk og lær. ”Debatten” er i ferd med å bli både bipolar og tøysete. Mitt poeng er, og har hele tiden vært, at det finnes andre motiver for å kle av seg for en fotograf enn narsissisme og imagebygging. Det er de to forklaringsmodellene Spitznogle løfter fram som de eneste troverdige, og som hun hyller. Narsissisme var årsaken til at Anne Kat. Hærland stilte opp for MANN, og Marianne Aulie driver vellykket merkevarebygging- igjen i følge Spitznogle.

Kjære Kristin Spitznogle, la meg få gjenta invitasjonen jeg ga deg da vi møttes i venterommet på TV 2 fredag morgen: Du er hjertelig velkommen til galleriet vårt på Grünerløkka i Oslo, en fotoutstilling basert på bildene i boka ”Bra Damer”. Å oppleve fotografiene til Lisbeth Michelsen vil sikkert på bedre vis enn jeg er i stand til forklare prosjektets hensikt, samt damenes motivasjon for å stille opp. Bildene er storslagne, vakre og forteller historier om å være kvinne -likesom tekstene de står til. Jeg er verken interessert i, eller i posisjon til, å løfte moralske pekefingre, stigmatisere det mannlige blikket eller definere ”bra nakenhet”- som du skriver. ”Bra Damer” har ikke som mål å nedvurdere mannlig attrå, og ei heller objektivisering. Skuespiller Andrea Bræin Hovig er en av flere som snakker pent om mannlig begjær i boka: ”Menn har den driften og det kikkerbehovet, som ikke er veldig sofistikert, men som er litt herlig.”

Langt på vei er vi enige du og jeg, å kle av seg foran kamera er bare stilig om den som blir fotografert har et bevisst forhold til hvorfor. Det har kvinnene i ”Bra Damer”, og jeg kan garantere at de ikke gjør det for å heve kjendisstatus ved å selge kropp på et hyperkommersielt marked. Prosjektet er større enn som så. Derfor strekker vi oss langt for å beskytte bildene mot å bli tatt ut av sin sammenheng. TV2 var lite fornøyd med at de ikke fikk vise nakne damer på skjermen fredag morgen.

"Bra Damer" er ikke et kampskrift, boka er ikke mot noe. Men vi forbeholder oss likevel retten til å vise fram kvinnelig skjønnhet på vår måte.