Bruken av mobilt medieinnhold fortsetter å øke og det ble satt nok en ny brukerrekord i 3. kvartal 2009. Det viser rykende ferske tall fra TNS Gallups Forbruker & Media.

- Mer attraktivt
- Mobiltinnhold har vokst kraftig fra andre kvartal til tredje kvartal. 7,8 prosent bruker nå mobilt innhold og dette er fjerde kvartalet på rad at daglig dekning øker. Både daglig og ukentlig dekning har aldri blitt målt høyere i Norge. En årsak til dette er nok at stadig flere skaffer seg iPhone og lignende mobiler som gjør det enklere og mer attraktivt å bruke mobilt innhold. Siden de som bruker har langt høyere inntekt enn resten av befolkningen, er de også en attraktiv målgruppe for annonsørene, forteller forskningsleder Knut-Arne Futsæter i TNS Gallups medieavdeling til Kampanje.

Nesten samtlige av de norske mobile innholdsaktørene har fått flere brukere, og flere av dem opplever en sterk vekst i antall daglige brukere. VG er nå oppe i hele 143.000 daglige brukere og Dagbladet følger deretter med 69.000 brukere. Aftenposten, NRK og Finn har doblet antall brukere fra andre til tredje kvartal.

- Siden de som bruker har langt høyere inntekt enn resten av befolkningen, er de også en attraktiv målgruppe for annonsørene, forteller Futsæter.

Slik er brukerne
For de mobile innholdsleverandører har attraktive og resurssterke målgrupper med høy utdanning og inntekt. Aftenposten Mobil har størst andel brukere med høy utdanning . NRK Mobil har størst andel brukere med høy husstandsinntekt. NRK og FINN Mobil og har størst andel mannlige brukere mens Telenor Entry/Djuice har størst andel kvinnelige brukere. TV 2 Mobil er den mobile innholdsleverandøren som har høyest andel brukere i aldersgruppen 12-19 år, mens NRK Mobil har størst anadel brukere i aldersgruppen 40 pluss.

Daglige brukere av mobilt medieinnhold skiller seg fra resten av befolkningen. Det er flere menn enn kvinner og flere i aldersgruppen fra 12 -39 år som bruker mobilt medieinnhold daglig kontra i befolkningsgruppen 12 år og oppover.

19 prosent av mennene bruker mobilt medieinnhold, mens ni prosent av kvinnene bruker mobilt medieinnhold minst ukentlig. 20 prosent av aldersgruppen 12-19 år, 24 prosent av aldersgruppen 20-39 år og 14 prosent av aldersgruppen 40 år pluss bruker mobilt medieinnhold minst ukentlig.