Landbrukssamvirket har vurdert byråskifte de siste månedene. Mediacom gikk seirende ut av byråkonkurransen. Dermed avsluttes samarbeidet med Norges største mediebyrå, Carat. Avtalen med Mediacom er toårig og har en årlig verdi på hele 250 millioner kroner.

Dermed er det en storkontrakt Mediacom og administrerende direktør Ruben Søgaard sikrer seg.

Landbrukssamvirket har lagt vekt på tre hovedområder i byråkonkurransen: Mediestrategi, kjøpsstrategier og ressurser/verktøy.

- Mediacom er vurdert til å ha den beste kompetansen i forhold til våre behov, og sørger av den grunn for den beste totaløkonomien for alle, sier Ingeborg Flønes Direktør Kategori- og markedsutvikling i Nortura i en melding.

- Vi opplever at Mediacom har et verdisett og en entusiasme som er viktig i et langsiktig arbeid, i tillegg til høy kompetanse innen mediestrategi og mediekjøp, sier hun.

For tre år siden vant Carat kampen om gigantkontoen til Landbrukssamvirket. Storannonsøren hadde da vært kunde hos Carat i syv år, og valgte å fortsette kundeforholdet etter en byråkonkurranse.

Les også: Carat vant Landbruket

Les også: Mediebyrå-kamp om landbruket

Samvirkebedriftene har de siste årene samarbeidet tett om de fleste innkjøpsavtaler for følgende bedrifter:

Tine, Nortura, Fjordland, Opplysningskontoret for kjøtt-, Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, Opplysningskontoret for brød og korn, Diplom-is, Fellesjuice, Grønt punkt, Ostecompagniet, Hoff Norske Potetindustrier, KSL Matmerk og Honningcentralen.