Foto: Scanpix

Toppsjefen i tv-produksjonsselskapet Nordisk Film, Stein Roger Bull, slutter som sjef for den norske delen av selskapet. Stein Roger Bull har vært administrerende direktør i Nordisk Film i en årrekke og har vært sentral i arbeidet med å dyrke frem flere av norsk tv-bransjes største kommersielle suksesser. I tillegg har vært en aktiv pådriver for å fremme kulturens plass i det norske tv-tilbudet.

På midten av 1990-tallet var da også Bull sjef i det som den gang var den nye kulturkanalen til NRK, NRK 2. Nå slutter altså Bull som toppsjef i det norske tv-produksjonsselskapet Nordisk Film.

- Jeg har fått et tilbud om å være med å utvikle Nordisk Film og tv i København der den nye ledergruppen skal sitte, sier Bull til Kampanje.

- Ny ledergruppe
I midten av oktober i år solgte nemlig den danske eieren Egmont ut tv-delen i det som var et av Nordens største tv- og filmproduksjonsselskap til franske Banijay Entertainment. Egmont fortsetter med film, men solgte altså ut tv-biten.

Les også: Egmont selger Nordisk Film TV

- Det samler seg da en ledergruppe i Danmark som fortsatt skal sitte i Nordisk Films lokaler i og selskapet kommer fortsatt til å hete Nordisk film og tv. Den nye eieren har en filosofi om at alle selskaper skal beholde navnet og det er ingen krav om at noen skulle slutte. Tilbudet måtte godkjennes i Paris, da de ikke ville ha noen endringer ledergruppen, sier Bull.

Finnland tar over
Dermed kommer det også et lederbytte i den norske delen av Nordisk Film og Tv, og den som nå tar over etter Bull blir underholdningssjef Lars Finnland.

- Vi foretar et lederbytte i Norge. Det franske selskapet prioriterer underholdning og tv-drama, og Lars Finnland vår underholdningssjef står godt til den profilen det nye selskapet skal ha, sier Bull.

Bull sier han fortsetter frem til jul, før Lars Finnland tar over første januar. Samtidig er det også klart at den kulturengasjerte Bull starter opp et eget tv-produksjonsselskap utenfor Banijay som skal jobbe inn mot Kultur-Norge

- Jeg ble spurt om jeg ikke kunne dra med de prosjektene jeg har jobbet mye med og danne et nytt produksjonsselskap. Jeg har holdt på med prosjekter som blant annet Åpent vindu som produserer for kulturinstitusjoner som selv ønsker å gjøre produksjoner, sier Bull.

Nytt tv-selskap
Det nye selskapet til Bull har ikke fått noe navn ennå, og den erfarne tv-produsenten vil ikke si hvilke personer som kommer til å starte opp her.

- I utgangspunktet tar jeg ikke med meg noen da vi ikke ønsker å svekke selskapet. Nå blir det fokus på å videreføre Åpent vindu og gå inn i den nye rollen i København. Jeg splitter meg på de to tingene. Begge deler vil gi nye utfordringer i forhold til å bygge opp noe nytt, sier Bull.

Som administrerende direktør i Nordisk Film har Stein Roger Bull stått bak en rekke store tv-suksesser på kommersielt fjernsyn, som for eksempel «71º Nord» på TVNorge. Han ble tildelt fagprisen under Gullruten 2005.