Bak det nye selskapet, First House As, står Bjørn Richard Johansen og Per Olav Bjørkum (i dag Trolltind). Det skriver VG i dag. Blant pr-toppene som nevnes som aktuelle i VG-saken, er Per Høiby, som er leder i JKL Oslo.

De tre har planer om å få med seg tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen, som i går varslet sin sorti fra regjeringskontorene.

- Jeg har blitt kontaktet av Bjørn Richard Johansen om muligheten for å delta i et rådgivningsselskap, blant annet sammen med Jan Erik Larsen og Ketil Lindseth. Dette er noe jeg vurderer, men jeg har virkelig ikke bestemt meg, sier Hanssen til VG.

Selskapet skal være i oppstartsfasen, og VG erfarer at det skal være i drift etter nyttår.

Johansen sier til VG at Hanssen og Høiby er noen av de som er spurt om å bli knyttet til selskapet. Selskapet er registrert i Brønnøysund og det er Bjørkum som står oppført som daglig leder i det nye selskapet.

(Saken er oppdatert. red.anm)