En av TV 2s største satsinger denne høsten er programmet «X Factor» hvor Charlotte Thorstvedt er programleder og Jan Fredrik Karlsen og Mira Craig er to av dommerne. Fredag var det premiere, som ble utfordret av den store partilederdebatten på NRK1.

Men seertallene viser at «X Factor» holdt stand. 554.000 seere fikk med seg starten og det ga TV 2 en markedsandel på 36,8 prosent, viser tall fra TNS Gallup.

- Et tegn på at seerne også har likt det de ser er at så mange som hundre tusen har kommet til underveis. Første del hadde rundt en halv million seere, andre halvdel over 600.000, sier informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2.

Også «Senkveld med Thomas og Harald» hadde premiere fredag, og Thomas Numme og Harald Rønneberg viste at det var i godt gammelt slag. 878.000 seere så premieren og det ga TV 2 en markedsandel på 53,9 prosent.

- Nå er høsten i gang på TV 2, sier Røiseland.