De kommersielle tv-kanalene er i full gang med å selge inn høsten til reklamekjøperne og mediebyråene. I kveld på Felix kino slapp den nye TVNorge-sjefen, Harald Strømme, sitt første sendeskjema.

Les intervju med Harald Strømme på Kampanje.com i morgen.

- Vi skal bli tydeligere, vi skal servere seerne positive programmer, og vi skal dyrke våre sterke merkevarer, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge.

Ifølge kanalen er den røde tråden gjennom TVNorge-høsten bred, positiv, humoristisk underholding og det bli mye Ylvis.

Dobbel Ylvis
TVNorge satser nemlig på to programkonsepter med Ylvis-brødrene etter at kanalen fikk suksess med programmer som "Ylvis møter veggen" og "Norges herligste".

Men til høsten skal de to brødrene på lufta med programmene "Hvem kan slå Ylvis" og "Nordens herligste".

- Vi skal vektlegge det norske, det jordnære og ekte, ispedd humor og latter. I en verden preget av økonomisk usikkerhet, skal vi dyrke det positive og sørge for at du som seer kan senke skuldrene og slappe av, forteller Eivind Landsverk.

Million i potten
"Hvem kan slå Ylvis?" skal være et underholdningsprogram for hele familien, hvor helt vanlige nordmenn skal utfordre Bård og Vegard Ylvisåker i en rekke varierte og utfordrende konkurranser. Klarer noen å overvinne Ylvis-brødrene, kan de stikke av med hele 1 million kroner.

"Nordens herligste" bygger videre på konseptet spesielle mennesker i Norge og Norden, og skal en tro gutta sjøl har TVNorge-seerne mye ellevill moro i vente.

- Det skal bli litt høyere nivå på deltakerne, jevnt over blir det minst like gode prestasjoner som sist, sier Bård Ylvisåker.

- Men vi er jo selvfølgelig blitt mye bedre! Mye sharpere, mye mer på, vi tar kamera godt, sier Vegard Ylvisåker.

Valen med tv-comeback
I tillegg blir det mer humor Kristian Valen som ifølge TVNorge skal sjekke om morgenstund virkelig har gull i munnen med "Valens frokost-TV".

- Jeg føler vi har laget et meget bra underholdningsprogram som er bredere og mer mangfoldig enn noe annet som er laget i Norge og Norden før! Programmet inneholder karakterer, parodier og imitasjoner slik det aldri er sammensatt tidligere, sier Kristian Valen.

Andre programmer blir "Middag hos meg", "71° Nord" og "Åndenes makt", men også helt nye konsepter som "Blanke ark" og "Sinnasnekker’n"

- Så langt i 2009 kan vi konstatere at vi ser mer tv enn noen gang før, kanalene konkurrerer med tilnærmet lik distribusjon, og seerne er de store vinnerne! Den som ikke tør ta risiko vinner heller ingenting. Denne høsten tar vi sats, sier Landsverk.