I morgen fredag kommer den tredje utgaven av det nye gratsimagasinet Massiv og det nye nummeret er viet Norges fremste eksportartikkel innen popindustrien med tre dyptpløyende intervjuer med gutta i popbandet.

- Hvorfor a-ha?

- Fordi jeg elsker a-ha over alt på jord. Morten Harket er Gud. Å få muligheten til å jobbe med de tre gutta har vært helt fantastisk. I det nye nummeret har vi blant annet skutt en motereportasje som er inspirert av Harkets klesstil på 80-tallet med den norske toppmodellen Polina Barbasova. I Massiv er vi på jakt på etter interessant folk som har interessante historier å fortelle. Vi er litt inspirert av Vanity Fair, sier Magnus S. Rønningen.

Den tidligere Dagbladet-reporteren er ute med tredje utgave av gratismagasinet Massiv, og Rønningen sier oppstarten i det hardt prøvede gratismarkedet har gått bra.

- Vi har et stort redaksjonelt budsjett og som gratismagasin er vi derfor avhengig av annonseinntekter for å overleve. Men starten har gått veldig bra, og vi har økt annonseomsetningen fra første til tredje utgave med 50 prosent, sier Rønningen.

Tre forskjellige cover
Det nye nummeret trykkes med tre forskjellige forsider. Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktaar Savoy har alle fått hvert sitt cover av bladet som har et totalopplag på 40.000.

- Det har ikke vært gjort i Norge før. Responsen tyder på at bladet kan ende opp som et samlerobjekt blant a-ha-fansen, sier Rønningen.

- Har dere vektet de tre likt?

- Ja, vi er jo i sosialdemokratiske Norge, sier han.

Bladet Massiv distribueres ifølge Rønningen på steder der folk med penger går og på steder som Choice-hotellene, handlesentre og frisørsalonger.

- Vi fokuserer på å nå en velbemidlet målgruppe - og er eneste unisex livsstilsmagasin i Norge, sier Rønningen.

- Venter i spenning
- Hvordan opplever dere i Massiv annonsemarked i disse finanskrise-tider?

- Vi merker at folk har lite penger, men samtidig har vi is i magen og tør og si nei til annonsører noen av våre konkurrende kjøpemagasin setter på trykk. Vi venter fortsatt i spenning på at folk får mer penger mellom hendene. Vi har gått fra null til så vidt i pluss med en 20-30.000 kroner per utgave etter at alt er betalt, noe vi er fornøyd med - de redaksjonelle budsjettene har jo bare økt for hver nummer. Neste utgave er jo skutt i Marokko med modeller flydd inn fra Norge, London og New York. Fra og med augustnummeret regner vi med å gå godt i pluss. Da begynner halvårsavtalene våre å «kicke» inn. Det skal bli fint å få litt mer arbeidsro, sier redaktøren.