TVNorge har fått ny sjef etter at økonomidirektør Morten Skotland Hansen i et drøyt halvår har vært konstituert i stillingen.

Den nye sjefen blir etter det Kampanje erfarer Harald Strømme (46), som i flere år har jobbet i Try Reklamebyrå sammen med Kjetil Try. De ansatte i TVNorge blir informert i et allmøte som skal starte klokken 10.00. Strømme overtar jobben 1. april.

Harald Strømme (46) har vært mangeårig leder av Try Reklamebyrå. Siden 2001 har han vært daglig leder i selskapet og frontet det sammen med Kjetil Try. Av tv-erfaring har han vært direktør for forretningsutvikling og strategi i TV 2 fra 1994 til 1995 og var også den første informasjonsdirektøren i TV 2 fra 1992 til 1994. Han har også vært administerende direktør i Kunnskapsforlaget og journalist i VG. Av utdanning er han Master of Business Administration fra BI. Han har også vært styreleder i Kreativt Forum. TVNorge får dermed en ny sjef som har gode kontakter i både reklame- og tv-bransjen.

Det var i juni i fjor det ble klart at daværende TVNorge-sjef, Morten Aass, hadde sagt opp sin stilling i kanalen. Da hadde Aass ledet TVNorge i seks år. Perioden til Aass kan best oppsummeres med at kanalen kom noen virkelige tv-suksesser som «Heia Tufte» og «Lost» og for alvor begynte å tjene gode penger. Men den siste tiden har det buttet på seertallsfronten etter at kanalen har fått langt tøffere konkurranse i det norske tv-markedet ikke minst fra det svenske MTG-konsernet og fri-tv-kanalene TV3 og Viasat4.

Artikkelen fortsetter under bildet.