Stiftelsen Gullruten ønsker med en prisutdeling å skjerpe fokuset på den teknisk-faglige og visuelle siden av norsk tv-produksjon

- Vi har ønsket å få til en mer komplett utdeling av «Gullruten» som også omfatter de bak kamera og de som sørger for at tv-produksjon i Norge holder den høye tekniske kvaliteten som det gjør, sier prosjektleder Dag Lein i Stiftelsen Gullruten til Kampanje.

Den nye prisutdelingen vil ikke være en del av det store tv-showet og vil finne sted dagen før det mer kjendisfokuserte «Gullruten»-showet.

Stiftelsen håper prisen vil være en spore til stadig økende kvalitet og utvikling innenfor tv-faget, og der tv-showet hedrer programmene, skuespillere og programledere og de som publikum hjemme i stua kjenner, vil fagprisutdelingen hedre dem som sørger for at programmene holder høy kvalitet, og at programledere og skuespillere kan skinne som stjerner.

Prisutdelingen vil finne sted i Bergen fredag 8. mai, på Ole Bull Scene, og vert for kvelden blir TV 2s egen Kathrine Moholt.

- Det er på tide at det blir en fagprisutdeling. Endelig kan også de som står bak kameraet bli hedret; de som lager selve tv-programmene. Vi har så utrolig mange dyktige og kreative mennesker som står på for å lage de ferdige programmene som gir seerne mange flotte opplevelser. Jeg er stolt og glad over å skulle lede denne utdelingen, der gode og uvurderlige kolleger skal hedres, sier Moholt i en melding.

Prisene deles ut i samarbeid med NRK, TV 2, Viasat og TVNorge, samt det uavhengige produksjonsmiljøet og bransjeorganisasjonene.

De nye fagprisene som Gullrutens fagpriser vil bli tildelt i følgende kategorier:

Beste regi - flerkamera.

Beste foto - flerkamera.

Beste regi - enkamera.

Beste foto - enkamera.

Beste manus - dramaprosjekt.

Beste lyddesign.

Beste Klipp/Redigering.

Beste lysdesign/scenografi.

Beste grafikk/vignett.