Jakten på landets nye Sandy og Danny har ikke blitt den seersuksessen TVNorge håpet på. Finaleshowet hadde i gjennomsnitt 284.000 seere. Den siste delen, der Sofie Bjerketvedt og Bjørnar Reime Erlandsen, ble kåret til vinnere, ble sett av 304.000.

Finalekvelden ble den beste for «Grease» og trakk dermed gjennomsnittet opp for serien samlet. De ti programmene hadde i gjennomsnitt 254.000 seere. Til sammenligning har TVNorge med Ylvis-brødrene ligget på rundt 600.000 seere.

Les også: 212.00 så «Grease»

Slaktet på forhånd
- Det er litt lavere enn vi hadde håpet på og som vi mener programmet hadde fortjent. Det har vært et morsomt program og det å la unge, talentfulle mennesker få vise seg frem og ende opp med en rolle i Oslo Sprektrum har vært morsomt å være med på, sier pressesjef Ingerid Medhus i TVNorge.

Likevel har altså seerne vært heller lunkne. Bare 212.000 så premieresendingen og nylig viste en undersøkelse at bare 2,1 prosent av tv-seerne totalt har «Grease» som sin favoritt-reality. Medprogramlederne har også uttalt til pressen at de er skuffet over seertallene.

Allerede da TVNorge presenterte «Grease» i juni uttalte Jacob Schjerven i Mediacom til Kampanje at programmet var en potensiell flopp.

- Den største potensielle floppen er «Grease», som de selv satser høyt på. Den slår sannsynligvis godt an i smale målgrupper, men jeg tviler på breddeappellen. Det har etter hvert gått en inflasjon i talentprogrammer innen denne sjangeren. Her kombinerer de både sang, dans og drama. Sistnevnte floppet jo stort på TV 2 for noen år siden, sa Schjerven.

Les også: - Grease potensiell flopp

Vil se utstemmingen
Med fasiten i hånd er det klart at TVNorge ikke har innfridd sine egne og andres forventninger med «Grease». Medhus innrømmer også at det ble tøft.

- Det er mye tv å velge mellom. Det er en sterk høst fra alle kanalene. Så kan det ha noe med tidsaspektet å gjøre. Programmet går jo i halvannen time, så det er en spillefilm hver onsdag, sier Medhus.

I likhet med TV 2s «Skal vi danse» og TVNorges «71 grader nord» øker seeingen i den siste delen av programmet, der avgjørelsen faller. Medhus tror det er et element folk vil ha med seg, selv om de ikke har sett resten av programet.

- De vet at da kommer utstemmingen og vil se hvem som blir stemt ut, sier Medhus til Kampanje.