NRK1 er fortsatt landets største tv-kanal, men i forrige uke var det meget jevnt mellom statskanalen og TV 2. NRK1 hadde en markedsandel på 28,6 prosent sist uke mens rivalen TV 2 havnet på en markedsandel på 27 prosent. Uke 37 var den sterkeste uken for TV 2 siden fotball- EM i juni.

Tidligere i dag skrev Kampanje at TV 2 ble større enn NRK1 fredag kveld. Men dagen etter var altså NRK1 klart størst.

Les mer: TV 2 tok fredagen fra NRK

Premieren på dokumentarserien «Den store reisen» på NRK1 lørdag ble sett av 806.000 seere , noe som ga en markedsandel på 52,4 prosent. Bare «Himmelblå» på NRK1, «Senkveld» på TV 2 og «Nytt på nytt» på NRK1 hadde flere tv-seere forrige uke. NRK1 gikk også seirende ut av kampen om konkurranseglade seere lørdag kveld. Premieren på «Kvitt eller dobbelt» ble sett av 711.000 seere (markedsandel 50,4 prosent), og var det åttende mest sette tv-programmet fredag. TV 2s «Vil du bli millionær» oppnådde et snitt på 458.000 (31,1 prosent).

- Her er det bare å gratulere NRK1 med seieren lørdag. Vi har uansett oppnådd omtrent de tallene vi hadde håpet på, men kan jo håpe at forspranget blir noe redusert neste lørdag, sier researchsjef John Richard Hewitt i TV 2 til Kampanje.

NRK akter imidlertid å kjempe hardt for andelene i tv-markedet.

«Nytt på nytt» var tradisjonen tro det mest sette tv-programmet på norsk tv sist uke. 11 av programmene på topp 20-listen over de meste, gikk på NRK1.