Navn: Gretha Nicolaisen.

Stilling: Annonsjesjef i Finansavisen.

Alder: Ja...

Hva er ditt beste sommerminne?

- Det må være for 25 år siden på Seychellene i 1983. Det var ganske utrolig.

Hvor ferierer du i sommer?

- I sommer skal jeg til Kreta, og på Ringebrufjellet, hvor vi har hytte.

- Hva er sommermat for deg?

- Det er sjømat. Da spesielt blåskjell, og hvitvin.

- Hvilke medievaner har du om sommeren?

- Jeg leser mye aviser og bøker. Jeg er ikke fullt så mye på nett på sommeren som ellers i året.

- Hvem inspirerer deg eller hva har inspirert deg mest innenfor medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Faget i seg selv er spennende, og det er interessant å følge med på utviklingen. Jeg synes det å jobbe med annonsesalget og med kundene er inspirerende i seg selv. Det er en drivkraft bare det å få det til. Det er flere inspiratorer. Morten Micaelsen i Mindshare er en inspirerende og flott person. Dessuten har Mediaforum og Kampanje mye å bidra med, og det å følge med i min egen avis er inspirerende.

- Er du for eller imot at NRK-lisensen økes?

- Jeg har ikke noen sterke meninger om lisensen, men synes den ligger på et passe nivå, så jeg er vel egentlig imot.

- Beste/dårligste reklamekampanje hittil i år?

- Akkurat nå husker jeg best den Lotto-reklamen med maistangen. Den er jo veldig søt. Når det gjelder dårlige reklamekampanjer, synes jeg det er for mye tilbudsgreier i postkassen min hele tiden. At Europris ikke tror at jeg har forstått poenget etter å ha fått samme tilbudet tre ganger, skjønner jeg ikke.

- Er du medlem av Facebook eller andre nettsamfunn?

- Jeg skal bli medlem. Jeg har skjønt at jeg må bli medlem. Det er jo der alle møtes og snakkes, så jeg blir medlem i løpet av sommeren.

- Hvordan vil du bedømme innsatsen til medieminister Trond Giske?

- Jeg synes han har vært ganske aktiv. Det er tydelig at han brenner for det han gjør. Han er en festivaltype som har klart å bomme med radiokonsesjonene og disse såkalte snille spillautomatene kunne vi ha vært foruten.

- Hva/hvem vil du helst slippe å høre mer om i resten av 2008?

- Det rødgrønne alternativet har jeg litt problemer med om dagen. Haga og alt det styret der vil jeg ikke lese mer om.