- Jeg er sjokkert og skuffet. "Heia Tufte" er et konsept som vi har brukt masse penger, ressurser og tid på å bygge opp på TVNorge, og vi er på ingen måte informert om at det er solgt til TV 2 Zebra, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge til VG.

"Heia Tufte" ble sendt på TVNorge i 2005 og 2006, og fikk over 676 000 seere i snitt den første sesongen. Dermed ble programmet en suksess for TVNorge.

Nå vurderer TVNorge juridiske skritt mot produsenten, Nordisk Film.

- Vi ser på jusen rundt dette med våre advokater nå. Vi hadde en formatavtale, mens det er Nordisk Film Danmark som sitter på rettighetene, sier Landsverk til VG.

Han mener Nordisk Film ikke står fritt til å selge konseptet, selv om TVNorge takket nei til en ny sesong.

- Jeg mener dette er dårlig forretningsetikk, vi burde vært informert, sier Landsverk som også reagerer kraftig på at Nordisk Film bruker Tufte-navnet i casting-annonser.

- Det navnet er vårt varemerke. At det kommer andre programkonsepter med nerder som spiller fotball er helt greit, men at det markedsføres som at "Tufte er tilbake", reagerer jeg sterkt på, sier Eivind Landsverk i TVNorge til VG.

Administrerende direktør Stein-Roger Bull i Nordisk Film hevder på sin side at produksjonsselskapet har levert en skriftlig redegjørelse til TVNorge om salget av programkonseptet.

- Dette handler om den enkelte tv-kanals repertoarpolitikk, og det kan vi ikke uttale oss mer om. Det må tv-kanalene gjøre selv, sier Stein-Roger Bull til VG.

Fredag møtes partene for å diskutere saken.