173.000 tv-seere valgte å se på TVNorge i går, da 18-år gamle Mona Jeanette Berntsen snappet tittelen som Skandinavias beste danser, i finalen av «So You Think You Can Dance», foran konkurrenter fra Sverige og Danmark.

Det ga TVNorge en markedsandel på 15,2 prosent i riksuniverset (12+). Seertallet viser en nedgang fra de 194.000 seerne som fikk med seg premieren tidligere i år, men er bedre enn sesongsnittet på 160.000 seere.

Håpet på høyere snitt
- Det er veldig gledelig at seertallet gikk opp i finalen, sier pressesjef i TVNorge, Ingrid Medhus, som påpeker at 212.000 seere fulgte siste del, da vinneren ble kåret.

- Men for å være ærlig hadde vi håpet på et høyere tall, med tanke på at fjorårets snitt var 211.000 seere. Jeg tror noe av grunnen kan ligge i at det er enklere for norske seere å forholde seg til kun norske dansere. Det at det i årets versjon var med dansere fra hele Skandinavia kan derfor ha vært en påvirkning. Nå må vi sette oss ned og vurdere om vi skal ta en ny runde, og eventuelt om det blir en norsk eller skandinavisk versjon, sier hun.

- Tror du dansefeberen i Norge er over?

- Nei, det tror jeg ikke den er. Tre runder med «Dansefeber» har skapt stor interesse for norsk dans. Nå skal vi i gang med castingen på «Grease», som får litt av det samme dansekonseptet.

- For smalt
Espen Bye i OMD mener TVNorge burde være skuffet over flere av egenproduksjonene sine denne sesongen. Han tror «So You Think You Can Dance – Scandinavia» har hatt for smal appell til å treffe de store seergruppene.

- Denne versjonen har vært veldig lik de forrige sesongene, og heller ikke da har det vært noen kjempesuksess. Programmet er veldig rettet mot de yngste, og har en smal appell. I motsetning til «Skal vi danse», som spiller på underholdning i stedet for det å vær flink til å danse, blir «So You Think You Can Dance» for teknisk til å appellere til en større del av befolkningen, sier han.

Tror på høsten
- Det TVNorge har lykkes godt med så langt i år er alle de overnaturlige programmene, som «Jakten på den sjette sans» og «Åndenes makt». Det kan ha noe med at TVNorge har vært flinke over lang tid til å sende slike programmer. Tv-seing er en vanesak. Seere vet hva de får, og det er ikke stor konkurranse på denne type programmer på andre kanaler.

Bye tror høstsesongen kan bli langt bedre enn vårsesongen har vært, og nevner en heftigere verson av «71 grader nord» og «The Power of Ten» med Halvard Flatland som eksempler på programmer som kan slå godt an.