NRK har generelt gode seertall på sine norske dramaserier. «Sørgekåpen» ser i så måte ut til å treffe godt.

817.000 fulgte første episode av Unni Lindell-serien i går kveld. Det tilsvarer 48,5 prosent av det tv-seende publikum. NRK får litt drahjelp av at de kommersielle kanalene ikke har startet opp sine tradisjonelle seermagneter etter juleferien, men tallene er uansett gode for en torsdag kveld.

- Nok en gang viser norsk drama sin styrke og det er helt tydelig at dette er populært blant tv-seerne. Sørgekåpen følger opp tradisjonen til serier som «Svarte penger - hvite løgner» og «Kodenavn Hunter», sier PR- og informasjonsarbeider Katrine Andresen i NRK.

De tidligere filmatiseringene av Lindells bøker, «Slangebæreren» og «Drømmefangeren», samlet i snitt drøyt 650.000 seere.

Åpningsepisodene av de to seriene hadde henholdsvis 704 000 og 670 000 seere.