I desember har VG Nett kjørt egen julekalender med levende bilder. Historien om Julebruskongen har blitt svært godt mottatt av nettbrukerne, som stadig oftere vil ha levende bilder istedenfor tekst og stillfoto.

Markant vekst
- Vi har hatt et snitt på 100.000 visninger per episode. Det er vi veldig godt fornøyd med. Den store trafikken på nett-tv har vi jo på nyheter, sport og underholdning, sier tv-sjef Thomas Manus Hønningstad til Kampanje.

På en normaluke har VGTV mellom 500.000 og 600.000 unike brukere på sine videoer. Omkring 10 prosent av VG Netts daglige brukere benytter seg også av videoklippene. Området vokser raskt.

Over hele verden snakker nettmediene om video som det store satsingsområdet fremover. Raskere internettlinjer og kraftigere PC-er gjør at brukerne krever mer enn den tradisjonelle teksten og stillbilder.

Satser millioner
- Infrastrukturen er på plass hos brukeren og det er helt klart viktig. I tillegg har produksjonen blitt billig. Vi trenger ikke de mest avanserte kameraene. I en nyhetssak er det ikke først og fremst billedkvaliteten som er avgjørende, sier Hønningstad.

VG Multimedia er midt i arbeidet med oppbemanning av nett-tv-redaksjonen. Fra nyttår vil åtte personer være dedikert til å skaffe levende bilder til nettsidene. De øvrige journalistene blir også stadig mer involvert i bruken av video. Hvor mye penger VG legger i nett-tv vil han ikke si, men det er snakk om noen millioner av kroner etter det Kampanje kjenner til.

Leter etter annonsemodeller
- Nett-tv er helt klart en av de store satsingene våre. Vi bruker mer penger enn vi tjener for øyeblikket, men ser jo inntektspotensial her. I dag sendes det en kort reklamesnutt før selve innslaget hver gang du klikker deg inn på saken. Men vi jobber også med andre formater, sier Hønningstad.

Han mener det viktigste er at annonsemengden står i forhold til innholdet brukeren får. Et halvt minutts reklamespott før et innslag på halvannet minutt oppfattes lett som irriterende tidsbruk.

NRK er i dag klart størst på nett-tv, men VG har som mål å kjempe mot både statskanalen og TV 2s økte satsing. Mens det i dag hovedsakelig er snakk om korte klipp knyttet til nyhetsinnslag, sport og underholdning vil det bli utviklet egne faste konsepter for nettbrukerne.

- I dag er det ingen som oppsøker VG Nett for å se video. Det blir til at de klikker seg inn på videoene når de går nedover den ordinære nettsiden. Men vi har hatt noen enkeltsatsinger som har gitt god trafikk også saker med litt lengde på. Men de korte innslagene er nok best tilpasset nettet foreløpig, sier Hønningstad.