I fem år har programposten holdt på med satire over politiske debatter. Deltakerne Espen Beranek Holm, Kari Slaatsveen og Øystein Bache er skuffet over at det ikke lenger er penger til å forsette.

- Jeg synes det er både trist og ubegripelig, sier Holm til Dagbladet.

Løvebakken startet som program sent torsdag kveld, men har de siste sesongene fått plass på lørdagskveldene. Seertallene har vært gode og i år mottok programmet Komiprisen. I snitt har 465 000 nordmenn fulgt sendingene.

- Dette er kjempesynd fordi programmet virkelig har satt seg. Det er et skikkelig familieprogram, for alle fra ni til 70 år, sier Slaatsveen.

NRK ligger an til et underskudd på 150 millioner kroner neste år. Det er den direkte årsaken til at satireprogrammet nå legges ned. TV-sjef Arne Helsingen sier det handler om å prioritere innenfor den økonomiske rammen de har.