For «Jakten på kjærligheten» er et av landets mest populære tv-program, og har vært det i flere sesonger. I går fulgte hele 860.000 seere programleder Kathrine Moholt noe som var ny sesongrekord for programmet. På det meste var det over én million seere som så gårsdagens episode på TV 2.

Tilsvarende episode i fjor ble sett av 738.000 seere.

Dermed fortsetter TV 2 å jage seertallsrekorder, selv om det fortsatt er et stykke igjen til rekordtallet på Jakten.

Les også: Her finner du trøst, NRK!

Les også : NRK taper lørdagen

– Rekorden for «Jakten på kjærligheten er på 1,2 millioner seere og det var på finalen i den første seongen. Den rekorden skal det bli vanskelig å tukte, men ser i hvert fall at serien fortsetter å stige, sier researchsjef i TV 2 John Richard Hewitt.

Markedsandelene til TV 2 med «Jakten på kjærlighen» endte dermed på 59,4 prosent i riksuniverset (12+). Det viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

For NRK er dette svært tøffe tall å hamle opp med. Med «Jakten på kjørligheten» er konkurransen rett og slett blitt for tøff. I hvert fall for et konsept som «Drømmerollen». NRKs nye underholdningssatsing der Noman Mubashir er programleder fortsetter å synke, og «Drømmerollen» er nå nede i 304.000 seere i går på sin episode tre, det ga NRK1 en markedsandel 21,3 prosent midt i beste sendetid.

Dermed fortsetter serien å falle. Forrige uke var det 342.000 seere som fulgte jakten på den nye musikalstjernen mot 509.000 den første uken.

Les også: – For tøff konkurranse

Les også: Mareritt-tall for Drømmerollen

Dermed ser det ikke ut til å lykkes for NRK1 med forsøket om å motprogrammere TV 2 med en times underholdning mellom åtte og ni tirsdagene.

Fotograf : Anne Liv Ekroll, NRK