Stig Eide Sivertsen avviser at det snakk om noen dramatikk i forbindelse med hans overraskende beslutning om å si opp stillingen som administrerende direktør i Telenor Broadcast og dermed ansvarlig for Telenors tv-virksomhet på kabel og satellitt og etterhvert også i det mye omtalte digitale bakkenettet.

– Nei, det er ingen dramatikk. Dette er en beslutning jeg har tatt på egenhånd, men det har jo selvfølgelig vært en vanskelig avgjørelse som jeg har tvilt meg frem til, sier Sivertsen til Kampanje.

Nye tider
I Telenor har Sivertsen ledet i all hovedsak selskapet som har tatt hånd om tv-virksomheten gjennom selskapet Canal Digital. Det har vært en reise som den siste tiden har levert bra avkastning. Overskuddet før finans har ligget på rundt milliarden de siste par årene, med inntekter på over seks milliarder for første gang i 2006.

Les også: Sivertsen satser milliarder

Men tidene har forandret seg. Fremtiden man ventet på rett etter millenniumet med konvergensen mellom medier og telekom og de ulike medieplattformene tv, internett og mobil, er nå kommet for fullt.

– Vi sa vel at fremtiden ikke er avlyst, men bare litt utsatt, sier Sivertsen.

Nå har uansett denne utviklingen kommet til Forenbu i Telenors hovedkvarter, og spørsmålet er om ikke Telenor Broadcast har kommet til veiskille og at selskapet nå må jobbe tettere inn mot de øvrige innholdssatsingene til Telenor på nett og på mobil.

– Dette må Jon Fredrik svare på, men det jeg har hørt er at det «business as usual», sier Sivertsen.

Sjokk-beskjed
Det var i dag tidlig at nyheten sprakk om at Stig Eide Sivertsen slutter i Telenor. Selv ansatte ute på Telenor visste ingenting om Stig Eide Sivertsens beslutning da den slo ned i dag tidlig.

Les også: Sivertsen slutter i Telenor

– Dette var kom veldig overraskende?

– Ja, men for en som driver nettavis og ikke papiravis, er det ikke greit på den måten da, svarer Stig Eide Sivertsen retorisk til Kampanje og avslører dermed en smule forkjærlighet for nettavis-fenomenet.

Et fenomen Sivertsen selv var med på å starte opp i Norge da han første november i 1996 lanserte Nettavisen.

Les også: Ris og ros fra Nettavisen-gründerne

Har ikke bestemt seg
Sivertsen har fortsatt seks måneder igjen ute på Fornebu. Hans oppsigelse løper ut i slutten av februar og da er ubønnhørlig slutt for en person som har vært med på å prege norsk medieutvikling og tv-mediet de siste ti årene.

Sivertsen sier han ikke vet hva han skal gjøre nå, og avviser at «han har fått et tilbud som var så godt at han ikke kunne si nei til».

– Skal du fortsatt jobbe innen medie- og tekonologifeltet?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre videre, men til det har jeg også rikelig med tid. Men det er to ting jeg har mye med i mitt liv og det er medier og finans, sier Sivertsen som har jobbet som finansdirektør i Schibsted-konsernet i løpet av sin karriere.

Trekker frem milliardfotballen
– Noen highlights fra dine ti år på Telenor?

– Betal-tv-satsingen, kjøpet av Canal Digital med den påfølgende «branding»-prosessen av alt som Canal Digital og ikke minst satsingen på fotball har vært en utrolig fin ting. Jeg har vært heldig som har fått jobbet med mange dyktige folk på mange ulike områder i Telenor og som turte å satse på betal-tv og kjøpe Canal Digital, men det har også vært mange jeg har fått bryne meg på, sier Sivertsen.

Les også: Kjøpte fotballen for én milliard

Les også: Var truet av konkurs

Mange å bryne seg på
– Hvem tenker du på?

– De tøffeste å bryne seg på har alltid vært folkene i MTG. Der er det mange flinke folk, men jeg har også fått bryne meg på Kåre Valebrokk. Det har vært mange bra mennesker jeg har møtt, sier han.

Dermed kommer en av medie-Norges aller mektigste personer til å forsvinne ut av bransjen. Med Sivertsen ute som Telenor Broadcast-topp forsvinner også den siste ut av trekløveret som i all hovedsak etablerte selskapene som nå står bak de to selskapene som skal operere i det digitale bakkenettet. Tidligere i år forsvant både kringkastingssjef i NRK, John. G. Bernander, og TV 2-topp Kåre Valebrokk.

– At både Valebrokk og Bernander har sluttet i bransjen har det spilt noen rolle for din beslutning?

– Nei, og Kåre Valebrokk gikk jo av med pensjon og sist jeg så på førerkortet mitt hadde jeg en del år igjen, sier Sivertsen.

– Riktig tidspunkt
Sivertsen mener det har vært et privilegium å få stå i spissen for et team som har bygget opp Telenor Broadcast og viser til at Canal Digital nylig sitt 10-årsjubileum som en sunn jubilant med rundt 3 millioner hustander som mottar tv-signaler fra Canal Digital.

– Bakkenettet er levert fra Norkring sammen med andre leveranser fra Telenor Broadcast og Satelite Broadcasting skal skyte opp to nye satelitter mens Conax har vokst til en sterk internasjonal bedrift med operasjoner i mer enn 60 land. Alt i alt så har jeg funnet ut at dette er riktig tidspunkt til å levere stafettpinnen videre, sier Sivertsen.