– Vi er veldig fornøyde med de økonomiske resultatene som er oppnådd i Komsomolskaya Pravda de siste årene. Vi har hatt et langt og fruktbart samarbeid med Prof-Media, et av Russlands største mediekonsern, og det var naturlig for oss å vurdere et salg samtidig med dem. Vi fikk et godt tilbud, og er tilfredse med den løsningen som er funnet, hvor ESN Group også har kjøpt våre aksjer, sier konstituert konsernsjef i A-pressen Even Nordstrøm i ettermiddag.

A-pressen gikk i 2002 inn i KP i partnerskap med Prof-Media. Tidligere i år kjøpte ESN Group Prof-Medias andel i avishuset. KP har opplevd svært sterk vekst mellom 2002 og 2006.

I forrige uke skrev britiske The Guardian og russiske Moscow Times, som siterte Kommersant, at A-pressen ville selge sine aksjer. Kommersant erfarte at kjøperen ville bli den nye majoritetseieren, ESN Group, som tidligere i år kjøpte seg opp til over 60 prosent i avisen. Og i dag er salget bekrefet. Det har også tidligere versert tilsvarende rykter om at ESN Group vil kjøpe aksjene, uten at noe har skjedd.

Les mer: – A-pressen selger Pravda

Antydet pris på 41 mill. dollar
Ifølge Moscow Times skal A-pressen få oppgjør i form av 41 millioner dollar, samt en aksjepost i ESN Group. Det vil i så fall bety at det norske mediekonsernet sitter igjen meg en solid gevinst etter et slikt salg. A-pressen betalte ti millioner dollar da de kjøpte seg opp i Komsomolskaya Pravda i 2002. A-pressen har i ettermiddag ikke uttalt seg noe om pris utover at konsernet "fikk et godt tilbud".

Bakgrunnen for at ESN ønsker å kjøpe seg opp, skal være at de planlegger å selge hele avisen videre til en ny eier. Moscow Times viser til en rapport som sier at den nye eieren kan være et selskap knyttet til Bank Rossia, som drives av Putin-vennen Yury Kovalchuk.

«Kreml-avis»
For en måned siden skrev Journalisten om den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov som er svært kritisk til at A-pressens eierpost i Komsomolskaja Pravda. Han hevdet at Komsomolskaja var en «Kreml-avis», og at president Vladimir Putin kontrollerer alle aviser med opplag over 100.000.

ESN Group er et investeringsselskap som investerer i energi-, media- og transportsektorene. ESN Group er en russisk partner til Italias store energiselskap Enel i flere prosjekter. I januar 2006 startet ESN Group et media holding selskap, som nå eier avishuset "Komsomolskaya Pravda", samt de transport-orienterte publikasjonene til "RZD-Partner".