Om ikke lenge går TV 2-sjef Kåre Valebrokk av som leder av landets største kommersielle mediehus. Påtroppende sjef Alf Hildrum har lovet Valebrokk en lang sommerferie, og Kampanje ønsker å forlenge ventetiden med en skikkelig Gull-Kåring.

Les også: Hildrum ny TV 2-sjef

Denne uken kommer Kampanje derfor til å kåre TV 2-sjef Kåre Valebrokks aller beste sitater fra tiden som sjef i landets største kommersielle tv-kanal.

Mye har nemlig vært sagt om Valebrokk, men det aller beste har nok mannen sagt selv.

I det siste nummeret av Kampanje magasin som er ute på gaten i løpet av noen dager får du hele Topp 10-listen med de aller skarpeste og drøyeste sitatene fra mannen som har et ansikt som når som helst kan bryte ut i en kondolanse og som har et levesett som de fleste fastleger ville frarådet.

Kampanje.com klarer imidlertid ikke å vente og tjuvstarter nedtellingen allerede i dag:

25. – Min avgang blir et løft for TV 2 og sjokk for Theatercafeen. (14.03.2007)

Bakgrunn:På sin aller siste resultatpresentasjon for TV 2 Gruppen i februar i år kunne ikke Kåre Valebrokk unngå å kommentere sin egen avgang. ”Ikke siter meg på det”, sa Valebrokk til journalistene vel vitende om akkurat hva som kom til å skje.

24. – En redaksjon skal ikke ligge i nærheten av kyr som beiter. Det er min grunnholdning. (14.02.2002)

Bakgrunn: Det har ikke alltid vært slik at TV 2 Gruppen skulle ligge i Karl Johans gate i Oslo Sentrum. En periode vurderte TV 2-sjefen både lokaler i Bjørvika og på Fornebu, men en ting var sikkert og det var at TV 2 ikke skulle utenfor bykjernen.

23. – De som vil se curling klokken tre om natten, kan se det på TV 2. (09.11.2001)

Bakgrunn: Det var på den tiden da TV 2 og NRK fortsatt var gode venner og gikk sammen om de store sportsarrangementene. TV 2 hadde nettopp droppet fotball-VM i Asia til fordel for OL i Salt Lake City, men Valebrokk hadde ikke helt trua på et vinter-O L med amerikanske sendetider.

22. – Telenor er tunge og tøffe å forhandle med, men når vi først er enige blir det aldri mer bråk, og jeg håper de kan si det samme om oss. Vi skal oppføre oss som folk og slik at våre foreldre vil være stolte av oss. (07.03.2006)

Bakgrunn: TV 2-sjef Kåre Valebrokk har sagt mye om Telenor. Svært mye. En av gullkornene kom våren 2006 da Valebrokk måtte gi Telenor 45 prosent av den nye tv-kanalen TV 2 Zebra.

21. – Når det flyter blod, er det dessuten en redaktørs klare rett å oppføre seg aktverdig. (08.02.2006)

Bakgrunn: Da det stormet som verst gikk debatten om norske redaktører ikke var feige når de ikke trykket og viste de kontroversielle Muhammed-tegningene. Valebrokk lot seg ikke vippe av redaktør-pinnen.

Følg med på www.kampanje.com i morgen for flere Valebrokk-sitater.