Finalen i Designerspirene i går hadde 111.000 seere og en andel på 8,3 prosent i nasjonalt univers 12+. På det meste var hele 145.000 seere innom programmet hvor Daniel Sørensen gikk helt til topps blant 13 deltagere.

Gjennomsnittet for sesongen som helhet ble 83.000 seere. Dermed oppnådde TV3 en andel på 6,0 prosent i nasjonalt univers 12+.

– Gårsdagens finaletall er en hyggelig avslutning på en programserie som har gitt oss mye positiv oppmerksomhet og som har levert veldig bra i kvinnelige målgrupper. Designerspirene er denne sesongens mest sette egenproduksjon på TV3, forteller presse- og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal i TV3.

Likevel blir det ikke noen ny runde av Designerspirene i denne omgang: Programleder Vendela Kirsebom blir nemlig å se i nye runder av Top Model til høsten, og dermed får ikke norske designer-talenter prøve seg foran kamera før tidligst til våren.

Glenn Støldal understreker at TV3 ennå ikke er tatt noen avgjørelse på om det blir nye runder av programserien som ble avsluttet mandag.

Under 100.000 for Studio 60
Direkte etter at Designerspirene hadde avviklet siste sending i går, var det duket for premiere på den amerikanske komiserien Studio 60, som er en tv-serie om en tv-serie, med Friends-skuespiller Matthew Perry i en av hovedrollene. Serien har fått gode kritikker både her hjemme og i USA, men ble kansellert etter bare én sesong.

Studio 60 debutterte med 88.000 seere på premieren i går på TV 3. Dette ga en andel i nasjonalt univers 12+ på 8,1 prosent.

– Vi er veldig fornøyd med premieretallene på Studio 60, konstaterer Støldal.

Støldal er også fornøyd med gårsdagens tall på Top Model USA som hadde 98.000 seere og 8,2 prosent andel i nasjonalt univers 12+. Dermed var det en mandag over snittet for Viasat-kanalen.

– Det er hyggelig å registrere at vi fortsatt leverer meget sterke mandager – særlig mot kvinnelige målgrupper. Neste mandag er seerfavoritten Akutten tilbake i sloten til Designerspirene, så vi satser på å beholde vår sterke posisjon på mandager, avslutter Glenn Støldal.