Ni par skal reise langs den legendariske transsibirske jernbanen. Parene har ingen annen hjelp enn hverandre, lokalbefolkningen og en liten sum penger om dagen. Det blir en ferd på over 10.000 kilometer, gjennom storslått natur og spennende kulturer, skriver TVNorge i en melding.

– Peking Express gir reality-tv en ny dimensjon. Når vi har 71 ° nord som en fantastisk konkurranse gjennom vakre, men uforutsigbare Norge, blir Peking Express en tilsvarende opplevelse gjennom et flerkulturelt og spennende Øst-Europa med mål i Asia, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

Dette er programmet for de kreative, modige og ikke minst eventyrlystne, ifølge kanalen. Nederland, Belgia og Frankrike har tidligere vist Peking Express.

– Det jeg har sett av disse produksjonene gjør at jeg gleder meg til å sette i gang med vårt prosjekt, sier Landsverk.

TVNorge søker nå etter deltagere til programmet. De skal delta i et kappløp mot Kina, og paret som kommer først til Beijing vinner en pengepremie på opptil 500.000 kroner avhenging av innsatsen på reisen.