I løpet av fjoråret solgte Statoil over en halv million årsabonnement på kaffe og andre varme drikker, også kjent som Frokostklubbkoppen. Koppene lanseres i ny drakt hvert år, og for første gang arrangerer Statoil nå en åpen designkonkurranse for å bestemme utseende på koppene.

– Konkurransen er en del av våre to overordnede strategier for 2007, nemlig å utvikle morgendagens løsninger og morgendagens helter. Vi håper konkurransen vil stimulere unge designere over hele landet Vinneren vil få en helt unik eksponering gjennom å få sette sitt preg på en gjenstand som er en del av dagliglivet til svært mange nordmenn landet rundt, sier Knutsen.

Både designstudenter og designere som avsluttet studiene for inntil to år siden kan delta, men også personer uten formell utdanning får levere sine bidrag. – Deltakerne må tegne koppen på en eller to A4-ark montert på papp, og i tillegg må selve konseptet beskrives, sier Knutsen, og henviser til nettsiden statoil.no for videre konkurranseregler.

Innleveringsfristen er satt til 15. mars, og allerede over påske skal juryen ha kåret en vinner. Juryen består blant annet av profilerte fagfolk fra Norway Says, Scandinavian Design Group, McCann og produsenten Xindao. Vinneren av konkurransen får foruten 50.000 kroner en tur til Shanghai for å være med på utviklingen av koppen fra tegnebordet til ferdig prototyp.

Frokostklubbkoppen dukket for første gang opp i 2004, og selges i dag ved alle landets Statoil-stasjoner for i underkant av 100-lappen. Koppens eier kan gjennom hele året fritt fylle den med stasjonenes utvalg av varme drikker.

Denne saken er publisert på KFNyheter.